pentru clientii neincasati de la societati aflate in insolventa, care este documentul prin care se poate storna tva-ul daca nu am fost inregistrat cu creanta
art. 138
Baza de impozitare se reduce în următoarele situaţii:
d) în cazul în care contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate nu se poate încasa din cauza falimentului beneficiarului. Ajustarea este permisă începând cu data pronunţării hotărârii judecătoreşti de închidere a procedurii prevăzute de Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, hotărâre rămasă definitivă şi irevocabilă.
Ajustarea bazei de impozitare a taxei pe valoarea adăugată, prevăzută la art. 138 lit. d) din Codul fiscal, este permisă numai în situaţia în care data declarării falimentului beneficiarilor a intervenit după data de 1 ianuarie 2004, inclusiv pentru facturile emise înainte de această dată, dacă contravaloarea bunurilor livrate/serviciilor prestate ori taxa pe valoarea adăugată aferentă consemnată în aceste facturi nu se poate încasa din cauza falimentului beneficiarului.
atentie! factura nu se poate incasa ca urmare a inscrierii pe tabloul creditorilor si ca urmare a falimentului debitorului.
ar fi fost o sansa ca factura sa se incaseze doar daca furnizorul s-ar fi inscris pe tabloul creditorilor.
Tva
bottacin
buna ziua poate cineva sa ma ajute in aceasta problema am platit in 2007 tva-ul pt. 7 facturi dupacare nu am incasat valoarea acestora, am avut un ... (vezi toată discuția)