avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Depunere cerere de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Depunere cerere de divort

Buna ziua,

As avea si eu o intrebare. In cazul in care divortul este de comun acord, iar cererea este semnata de ambii soti, este suficient ca doar unul dintre ei sa mearga sa depuna cererea? Sau trebuie sa o depuna impreuna?
Multumesc frumos,
Valentina
Stimata doamna,

in cazul dumneavoastra cererea va fi depusa de ambii soti. In cazul in care se va prezenta doar unul, fie cererea nu va fi primita, fie nu va fi considerata cerere de desfacere a casatoriei prin acord (acest aspect se va putea insa remedia la primul termen de judecata).

va doresc succes
Va multumesc frumos,

Din pacate sotul nu se poate prezenta la inaintarea cererii fiind plecat din localitate cu serviciul pentru o perioada si ii este imposibil sa fie prezent., insa este de acord cu semnarea cererii.
Nu vrem un divort cu avocati si martori. Se poate la prima infatisare, cand suntem amandoi sa schimbam din divort din culpa comuna in divort de comun acord?

Desigur,

puteti solicita initial pronuntarea divortului din culpa comuna a sotilor iar la primul termen de infatisare sa modificati cererea in sensul desfacerii casatoriei prin acord. Va trebui insa sa fiti prezenti ambi soti, avand asupra dumneavoastra actele de identitate.

La depunerea cererii, pe langa taxe vi se va solicita si certificatul de casatorie in original.
Si la termenul la care modificati cererea in divort prin acord trebuie sa aveti o cerere in acest sens, semnata de amandoi, pe care sa o depuneti in instanta. Caci cererea de divort prin acord se face in scris si se semneaza de ambii. Asta asa, ca sa nu aveti probleme.

Bafta!

P.S. Dar daca nu e in localitate, cum semna sotul cererea, in situatia prezentata de dv.?
In primul rand pt. divort de comun acord trebuie sa nu aveti copii minori rezultati din casatorie.
2. se poate introduce cererea de catre unul dintre soti cerand culpa celuilalt iar la primul termen sa se constate culpa comuna.;)

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord aghiuta aghiuta la depunerea cererii de divort prezenta ambilor soti este obligatorie? (vezi toată discuția)
Cerere reconvenþionalã_divorþ prin acordul pãrþilor_taxã de timbru CatanaNelu CatanaNelu Urmează să depun o cerere reconvenţională prin care solicit desfacerea căsătoriei prin divorţ cu acordul părţilor. Este îndeajuns taxa judiciară ... (vezi toată discuția)
Divort la cinci luni dupa casatorie sonder sonder Buna.Am nevoie de cateva informatii legate de divort.Suntem casatoriti de cinci luni,nu avem copii,nu vor exista bunuri de impartit,totul se face de comun ... (vezi toată discuția)