avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort de comun acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort de comun acord

la depunerea cererii de divort prezenta ambilor soti este obligatorie?
Ultima modificare: Duminică, 11 Aprilie 2010
aghiuta, utilizator
Cel mai recent răspuns: Emil Lasconi , Consilier juridic 22:49, 11 Aprilie 2010
In cazul in care sunteti de acord cu divortul , prezenta ambelor parti este obligatorie.
Multumesc. Sotul meu care se "ocupa" de divort, el locuind in localitatea in care ne-am casatorit spune ca poate depune singur actele de divort. Eram putin confuza
calea divortului acord poate fi doar in cazul cand nu exista copii minori si ambele parti trebuie sa semneze personal actiunea , iar la termenul dat este obligatoru sa fie prezenti ambii soti, pentru a confirma ca nu s-au razgandit.
Regula in principiu asa este, insa mai exista si varianta urmatoare.Depune actiunea unul dintre soti si solicita desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a celuilalt sot sau culpa comuna, cum considerati, pentru ca e mai putin important acest aspect, iar la primul termen de judecata reclamantul isi precizeaza actiunea in sensul ca intelege sa desfaca casatoria prin acord si incheiati acordul in fata judecatorului si il semnati.Atentie!casatoria nu poate fi desfacuta prin acordul partilor decat in situatia in care sunt indeplinite 2 conditii cumulativ, respectiv sa fi trecut minim un an de la data incheierii casatoriei si sa nu aveti copii rezultati din aceasta.
De razgandit nu ne razgandim, copii nu avem. De fapt daca stau sa ma gandesc nu avem decat resentimente si o hartie in care scrie ca suntem casatoriti,

Alte discuții în legătură

Te poti razgandi la un divort amiabil? BadilaR BadilaR Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine. Sotul meu s-a decis sa divorteze dar din pacate motivele lui nu sunt atat de \"convingatoare\" nici pentru ... (vezi toată discuția)
Divort dupa 3 luni ByOn ByOn buna seara . am o intrebare scurta .se poate divorta dupa 3 luni de casatorie daca nu au copii si nu a nimic de impartit? (vezi toată discuția)
Procedura divort Luana Sanziana Luana Sanziana Puteti sa-mi spuneti, va rog frumos, ce trebuie exact facut pentru un divort amiabil - ambele parti sunt de acord sa divorteze si fara pretentii unul de la ... (vezi toată discuția)