avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere prealabila
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere prealabila

Buna seara! va rog respectuos sa ma ajutati cu o problema pe care o intampin: Intr-o seara,aflandu-ma intr-un taxi, la coborare, am constatat ca mi-a cazut tel. mobil pe bancheta masinii.Am strigat la sofer imediat sa opreasca, insa acesta nu a facut-o, ba dimpotriva a accelerat si mai tare. Am sunat imediat la dispceratul companiei respective, taxiul fiind luat prin comanda,dar am primit un raspuns negativ, in sensul ca, dispecera a luat legatura prin statie cu soferul de taxi, acesta comunicandu-i ca nu este adevarat ceea ce sustin eu. La insistentele mele, dupa vreo 20 de minute, taxiul a venit la locul unde coborasem. Soferul a inceput sa tipe la mine si la prietenii mei, ca nu se afla in masina sa niciun tel mobil care sa-mi apartine mie. Bineinteles ca m-a invitat sa si verific acest lucru, cautarea fiind in cele din urma facuta in zadar, deoarece, nu am mai gasit telefonul. Tin sa precizez ca de fata au mai fost 3 prieteni, care au fost si ei in taxiul respectiv si care pot confirma ceea ce s-a intamplat.M-am deplasat a doua zi la sediul companiei de taxi unde am stat de vorba cu managerul firmei de taxi, acesta comunicandu-mi ca, se confrunta frecvent cu lucruri de acest gen, si ca trebuie sa ma adresez politiei. La aprox.1 saptamana dupa aceasta, am aflat de la compania de taxi ca soferul respectiv numai lucreaza la dansii, si a predat masina. Intentionez sa merg la politie sa depun o plangere impotriva taximetristului, pe care nici macar nu stiu cum se numeste, cei de la firma nu au dorit sa-mi ofere detalii. Intrebarea mea este urmatoarea: Cum s-ar incadra aceasta fapta - Abuz de incredere sau Furt? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Constantin Alexandru Radu , Consilier juridic 10:27, 8 Octombrie 2010
Mai putin conteaza incadrarea juridica a faptei, de vreme ce nu cunoasteti datele de identificare ale soferului de taxi.Poate fi si ceea ce ati zis sau chiar ,,insusirea bunului gasit" . Nimic nu va opreste sa depuneti plangerea, insa, impotriva cui o depuneti, ramane de vazut. Aveti martori, lucru ce va este util.
Depuneti plangere penala pentru insusirea obiectului gasit la politia competenta locului unde s-a petrecut situatia relatata,aratand in plangere ca este vorba despre un fost conducator auto al societatii de taximetrie X,care a condus la data de...auto nr....in jurul orei....(cand s-a petrecut fapta)
Societatea va fi nevoita sa furnizeze datele politistilor.
Ultima modificare: Vineri, 8 Octombrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Insusirea bunului gasit presupune nepredarea, timp de 10 zile de la gasirea , politiei.
Asadar, dand datele societatii , realati imprejurarea in care v-ati pierdut bunul , fara a avea o posibilitate de a-l recupera.

Furnizand cat mai multe informatii , veti identifica si conducatorul vehiculului.

Succes.
o faceti impotriva unui autor necunoscut cu datele de care zicea r.gabi.
daca nu depuneti acuma plangere...din momentul aflarii identitatii faptuitorului aveti 2 luni la dispozitie pt depunere.
preferabil ar fi sa o faceti acuma si sa aflati mai multe date pe parcurs.
Depuneti plangere penala prealabila in termen de 2 luni pentru insusirea bunului gasit la politia competenta locului unde s-a intamplat, cu datele conducatorului auto, aratand in plangere ca este vorba despre un fost conducator auto al societatii de taximetrie. Se vor efectua verificarile si cercetarile necesare pentru infractiunea demai sus si se va propune o solutie legala.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Telefon pierdut/insusit nihilsinedeo1 nihilsinedeo1 Rescriu postul ca am senzatia ca e poate prea mult de citit. Telefon valoros(iphone 3gs,date personale) uitat in taxi. Neretinut vreo data de identificare a ... (vezi toată discuția)
Pierdut / furat borseta astazi cu acte ci + permis auto + telefon smartphone icoman icoman Buna ziua. Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie dar nu am gasit o alta categorie relevanta pentru problema mea ! Din neatentie probabil am ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv - vinovat legal? cu moralitatea cum ramane? bibamania1981 bibamania1981 Buna ziua, Am nevoie rapid de un sfat referitor la urmatoarea situatie. Conduceam pe A1, banda II, cu viteza legala. Din spate mi-a facut semnale luminoase ... (vezi toată discuția)