avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie PV - vinovat legal? cu moralitatea cum ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie PV - vinovat legal? cu moralitatea cum ramane?

Buna ziua,
Am nevoie rapid de un sfat referitor la urmatoarea situatie.
Conduceam pe A1, banda II, cu viteza legala. Din spate mi-a facut semnale luminoase un Logan. Am eliberat banda cand banda I a fost libera. Nervos probabil ca nu am eliberat banda II mai repede, soferul Logan a trecut in fata mea brusc , pe banda I si a franat brusc pana la oprirea masinii "ca sa imi dea o lectie". Eu bineinteles ca am intrat in cu masina mea in a lui, am avariat atat masina mea cat si pe a lui (a mea frontal, a lui in spate). Nu au fost victime sau accidentati. Cand a coborat a avut grija sa zambeasca ca un psihoat si sa imi spuna ca "asa imi trebuie".
Am chemat eu 112 si a venit Politia care a incheiat un PV din care eu sunt vinovata ca nu am pastrat distanta sufiecienta pentru a frana in siguranta.
A exstat un martor ( un domn care se afla in spatele masinii mele la mom. accidentului) si care atunci mi-a lasat un nr de tel al lui simi-a spus ca vine la Proces dc e nevoie sa spuna cum soferul de Logan a provocat de fapt accidentul.
L-am sunat recent pentru a lua mai multe date despre masina condusa de el, ca sa le pot trece in contesatia PV.
Martorul mi-a spus de aceasta data ca el va spune "exact cum a fost" , ca cel cu Loganul mergea pe banda I si eu am intrat si eu pe banda I , iar cel cu Loganul a franat brusc si eu nu am mai putut frana. E cu totul altceva fata de ce s-a petrecut. Martorul intrase pe A1 cu putin timp inainte de a se fi petrecut accidentul.

Intrebarile sunt:
1) declaratia lui actuala nu este una conforma cu ce s-a petrecut, deci nu m-a ajuta personal in nici un fel. El este citat la Proces automat daca numele lui si nr de tel sunt trecute de mine in Declaratia mea de la Politie?
2) ce sanse sunt sa obtin o anulare a unui astfel PV, atata timp cat Politia cand a ajuns a gasit 2 masini avariate, una fata una spate si m-a scos pe mine vinovata ca nu am pastrat distanta.

Eu in contestatie am mentionat ca cel care conducea Loganul a schimbat banda de mers din II in I fara semnal si fara sa se asigure si ca in plus a franat brusc, fara motiv.

Va multumesc pentru orice raspuns,
O zi buna
Din succesiunea de precizari rezulta vinovatie comuna, eventual sicanare des intalnita pe drumurile publice
Legal,concret deznodamantul atesta ca daca,va deplasati cu viteza prevazuta pe respectivul tronson de drum,daca pastrati distanta regulamentara,cel putin teoretic,in raport de trecerea fortata a auto din fata,aveati timpul necesar manevrarii auto pentru evitare impact
In lipsa probelor care sa ateste succesiunea fazelor care in final au culminat cu impactul dintre cele doua auto,consecinta ,apartine de regula soferului din spate care nu a adaptat viteza si nu apastrat distanta regulamentara
Este evident ca pe tronsonul de drum mentionat este prevazuta o anume viteaza de deplasare,dar pot apare situatii neprevazute,care obliga la dispunerea manevrelor prin care sa se preintampine impactul .
Contactati avocat care poate sa analizeze situatia si sa va propuna varianta optima
Un avocat bun poate intoarce anumite aspecte in favoarea dvs
Conteaza mult in evolutia solutionarii contestatiei si realitatea si precizia declaratiilor martorului
Ultima modificare: Luni, 1 Martie 2010
ynocentta, utilizator
ca sa aveti castig de cauza, conteaza f mult declaratia acelui martor
Am uitat sa precizez si sa intreb totodata: in masina pe care am lovit-o, Loganul, pe langa sofer exista si un prieten de-al lui care banuiesc ca va fi citat ca martor de partea soferului.
In cel mai bun caz (daca martorul meu "isi aduce aminte" exact cum s-a petrecut accidentul) vom fi 2 contra 2.

Ce se intampla in astfel de situatii?

Va multumesc
Eventualii martori trebuiesc nominalizati in fata instantei ,cu ocazia precizarii mijloacelor de proba
Pentru toate aspectele pe care intelegeti sa le invocati in apararea dvs ,trebuie sa prezentati si probe temeinice

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident 4 masini implicate Bogdanm33 Bogdanm33 Buna ziua, Va rog frumos sa imi dati un sfat. In timp ce conduceam auto, conducatorul auto din fata mea a franat brusc, deoarece, a spus ca si in fata lui ... (vezi toată discuția)
Accident la intersectie andreiPascal andreiPascal Buna seara, in urma cu cateva ore am avut un accident putin ciudat. Faptele se petrec in felul urmator: am mers pe o straduta laterala ca sa ocolesc un semafor ... (vezi toată discuția)
Tamponare fara victime Lara2202 Lara2202 Am fost lovita din spate, eu aflandu-ma pe banda a doua de mers, de o alta masina condusa de o domnisoara. La momentul accidentului eram singura in masina iar ... (vezi toată discuția)