avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... OUG 50
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

OUG 50

Buna ziua!
Am facut o notificare la banca in termenul legal pentru ca intr-un articol din AA in care sunt informata de modul de calcul al dobanzii mi se spune ceva de genul marja+eurobor6M euribor care se actualizeaza de 4 ori pe an.
Mi s-a raspuns ca euriborul este un un indice care se stabileste zilnic si prin urmare daca acest indice variaza zilnic si nu la 6 luni nu exista nici o contradictie in calcularea la fiecare 3 luni a dobanzii la credit prin actualizarea indicelui 6M.
Nu am gasit pe net nici o lege care sa imi spuna ca Euribor 6M se calculeaxa de 2 ori pe an dar asta nu inseamna ca nu exista ceva.
Ma puteti ajuta cu un raspuns in acest sens?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MONICA ROXANA Voinea , Consultant credite si finantari 15:12, 8 Octombrie 2010
Daca dobanda din contractul dvs de imprumut este calculata in functei de referinta EURIBOR 6M, atunci, ea se va actuakiza de 2 ori pe an. Este adevarat ca, aceasta referinta are alta valoare in zile diferite, dar pentru dvs trebuie sa fie retinuta pentru calculul dobanzii referinta din ziua semnarii contractului de credit. Modificarea dobanzii se va face exact la 6 luni fata de la semnarea contractului de imprumut. Pe toata perioada celor 6 luni, dintre doua modificari consecutive, dobanda ramane constanta, intrucat se mentine EURIBOR 6M constant pana la noua modificare exact la 6 luni fata de cea anterioara. Ce trebuie sa retineti dvs, este faptul ca, referinta se modifica numai de 2 ori pe an si se ia de baza ziua semnarii contractului de credit (deci EURIBOR 6M din aceasta zi); urmatoarea modificare se va realiza la exact 6 luni, fata de ultima modificare.
Acest mod de calcul al dobanzii este cuprins in normele interne ale fiecarei banci comerciale si nu fac obiectul consultarii publice, avand caracter de documente secrete de serviciu, intrucat cuprind si multe alte prevederi care tin de politica interna a bancii. Puteti consulta site-urile mai multor banci comerciale si vizualiza oferta de credite pentru persoane fizice. Intre caracteristicile acestor oferte veti gasi si modul de dimensionare a dobanzii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 50/2010 - modificarea contractelor de credit raria raria Buna ziua! Am facut o notificare la banca in termenul legal pentru ca intr-un articol din AA in care sunt informata de modul de calcul al dobanzii mi se spune ... (vezi toată discuția)
Care este marja? dimoftedumitrusebastian dimoftedumitrusebastian Imi cer scuze. Nu am fost destul de explicit. Comletez: Creditul a fost luat de la (Banca Care Rupe :O) in anul 2007 - Maxicredit cu ipoteca si prevede: ... (vezi toată discuția)
Ar trebui sa mi se reduca dobanda la credit? ncris78 ncris78 Buna ziua, In aprilie 2007 am contractat un credit de nevoi personale de la o banca, cu DAE 13,04%, indice de referinta Euribor la 3 luni si marja 6%, rata ... (vezi toată discuția)