avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Buna ziua, am o mare problema, de aceea am nevoie de sfaturi si ajutor.
Sa va povestesc.
Am introdus in oct 2008 actiune de divort cu incredintare minori si partaj.
In mai 2009 s-a solutionat la Tribunal divortul cu incredintare minor, in sensul ca s-a desfacut casatoria din culpa comuna si mi-a fost incredintat copilul mie, iar lui i s-a dat dreptul la vizita lunar, iat partajul a fost suspendat pana la definitivarea divortului .
In iulie 2009 dansul a facut apel, care nu s-a solutionat nici pana in ziua de azi 08.10.2010, intrucat a tot tergiversat judecarea divortului ba ca are nevoie de avocat, ba ca nu a fost citata autoritatea tutelara, ba ca nu i-a venit martorul si tot asa.
Miercuri 06.10.2010 cand am avut termen s-au audiat in sfarsit martorii si am crezut ca se termina,dar sa vezi surpriza dumnealui aduce o hartie in care mentioneaza ca si-a schimbat domiciliul din Bucuresti in Mioveni si ca trebuie sa se faca ancheta sociala si acolo. Ok ni se mai da inca un termen pe 03.11.2010 ca sa soseasca raspunsul de la Mioveni.
Acum problema mea este daca el s-a mutat la Mioveni la partaj eu ce fac, in conditiile in care apartamentul care l-a vandut era al lui inainte de casatorie, dar a fost renovat de la presul de la intrare pana la ultimul surub din casa, adica usa noua, gresie ,parchet, termopane,calorifere,tevaraie tot tot schimbat plus mobilier, masina a ramas la el in conditiile in care eu am facut credit de nevoi personale si am achizitionata-o, plus alte credite care eu le-am la diferite banci ptr mobilierul care ramasese la el in apartament. eu mutand-ma in apartamentul parntilor impreuna cu copilul.
Deci practic eu am plecat de la el din casa doar cu copilul restul a ramas la el.
Acum e acum, el apartametul care l-a cumparat la Mioveni l-a luat pe numele concubinei.....
Intrebari:
1. Eu cand am vrut sa imi i-au masina mi s-a spus ca este furt intre soti ,el daca a plecat cu bunurile din casa ce reprezinta?
2. La partaj eu de unde imi recuperez banii pe investitiile din apartament si bunurile rspective daca pe el nu mai am pe ce sa il execut?
Am uitat sa mentionez ca nu are nici un venit "domnul".
Nici macar pensia alimentara nu o achita ptr copil.
Va multumesc ptr rabdare si astept raspunsuri si solutii.
#-oX-(

Va gasiti intr-o situatie dificila...Va intreb de cand va judecati, ati avut avocat? Ca dumnealui cred ca are, sau cel putin este sfatuit..
1. Contactati un avocat care sa va asiste si sa va reprezinte interesele.
2. Aveti un drept de creanta asupra bunurilor (masinii de exemplu) si plusului de valoare al imobilului renovat, fapt ce va confera dreptul la recuperarea respectivelor sume de bani inclusiv pe calea executarii silite.
Daca obtineti o sentinta in acest sens iar fostul sot nu v-o poate achita puteti executa silit aprtamentul renovat prin scoatere la vanzare prin licitatie publica.
Apartametul renovat a fost al lui inainte de casatorie si pe acesta l-a vandut,iar masina a fost luata cu un credit obtinut pe numele meu, am o avocata.
:(
masina e bun comun, chiar daca a vandut-o , puteti include valoarea ei in masa partajabila.
trebuie sa dovediti investitiile facute in casa sotului (facturi, chitante, martori etc
din pacate, chiar daca se va stabili o sulta, poate nu mai aveti din ce o executa. in schimb, puteti sa-i pasati din credite, (cu acordul bancii) in aceeasi actiune de partaj.
Pasatul de credite e dificil...

Completati cererea de partaj cu imobilul din Mioveni, invocati simulatia. Daca se sperie, negociati o sulta, poate scapati si de partaj asa...

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara laurali laurali Buna seara, In urma divortului instanta a stabilit o pensie alimentara pentru copil, pensie pe care tatal refuza sa ne-o dea pe motiv ca decizia inca nu ... (vezi toată discuția)
Data executare pensie intretinere Negru Negru buna ziua.stiu ca am mai intrebat, im cer mi de scuze dar vreau sa fiu sigura;azi am primit comunicarea de la divort si sincer va spun sint foarte fericita.am ... (vezi toată discuția)
Divort ALINACARSTEA ALINACARSTEA Buna ziua. Am terminat cu divortul si la o luna mi-a venit hotararea .M-ar interesa ce inseamna: Definitiva si irevocabila in ceea ce priveste divortul .Cu ... (vezi toată discuția)