avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua. Am terminat cu divortul si la o luna mi-a venit hotararea .M-ar interesa ce inseamna: Definitiva si irevocabila in ceea ce priveste divortul .Cu apel in termen de 30 zile de la comunicare pt celelalte capete de cerere . Pot sa imi schimb acetele de acum( buletinul)? Pensia alimentara a copilului a fost stabilita incepand cu data de 1 ,08,2012 si m-ar interesa ce trebuie sa fac pt a intra in posesia banilor pt ca pana acum nu am primit nici un ban.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:25, 10 Ianuarie 2013
inseamna ca puteti ataca hotararea privind orice ati cerut, in afara de capatul privind desfacerea casatoriei. Poate fi atacata pe programul de vizitare, pensia de intretnere, pastrarea numelui(daca s-a cerut), etc. Pentru a va putea schimba actele, trebuie sa treaca cele 30 de zile de la comunicare, pentru a putea legaliza sentinta. Asa cer cei de Politie, chiar daca ati revenit la numele avut anterior casatoriei. pentru banutii care se cuvin minorului ca pensie de intretinere, la fel, trebuie sa treaca cele 30 de zile, intrucat sentinta poate fi atacata pe acest capat de cerere, dupa care, daca tatal nu da banutii, puteti face o plangere la politie pentru abandon de familie.
Atentie, dupa trecerea celor 30 de zile, trebuie sa va duceti la judecatorie sa va faca legalizarea hotararii(se aplica o stampila si un timbru judiciar pentru care veti sta la multe cozi), nu e suficient doar sa treaca acest termen.
Nu va puteti schimba buletinul, sunteti divortata , dar in ce priveste numele , aveti dreptul la apel. Dupa legalizarea hotararii cu formula definitiva si irevocabila, puteti sa mergeti in termen de 15 zile sa va schimbati buletinul.
Fostul sot lucreaza ?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
Pentru pensia copilului incercati sa discuttai cu tatal lui, normal ar fi sa inteleaga; daca nu merge, trimiteti-i o instiintare oficiala prin care ii aratati ca urmeaza sa faceti plangere la politie si sa puneti hotararea in executare.
Partea privind pensia e executorie, indiferent de atacarea ei sau nu pe acest aspect sau pe altul.
gi_jane2 a scris:

Nu va puteti schimba buletinul, sunteti divortata , dar in ce priveste numele , aveti dreptul la apel. Dupa legalizarea hotararii cu formula definitiva si irevocabila, puteti sa mergeti in termen de 15 zile sa va schimbati buletinul.
Fostul sot lucreaza ?


da fostul sot lucreaza si pana acum el a primit alocatia copilului(din iulie-dec),din care copilul nu a vazut nici un ban.
Art. 453 cpc

(1)Poprirea se înfiinţează la cererea creditorului, de executorul judecătoresc de la domiciliul sau sediul debitorului ori de la domiciliul sau sediul terţului poprit.

(2)Pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau de alocaţie pentru copii, precum şi în cazul sumelor datorate cu titlu de despăgubiri pentru repararea pagubelor cauzate prin moarte, vătămarea integrităţii corporale sau a sănătăţii, când executarea se face asupra salariului sau asupra altor venituri periodice cunoscute realizate de debitor, înfiinţarea popririi se dispune de instanţa de fond, din oficiu, de îndată ce hotărârea este executorie

Instanta va trimite hotararea la angajator impreuna cu ordinul de poprire.

Cand veti avea hotararea, veti face cererea si pt ca banii din alocatie sa vina pe numele dvs.
Nu stiu cum altfel sa ii recuperati pe cei incasati decat prin instanta.


Alte discuții în legătură

Am divortat, cum schimb cartea de identitate ? dorinaionita6969 dorinaionita6969 in urma divortului,am primit acasa o hotarareprin care mi se comunica ca este irevocabila in ceea ce priveste divortul si cu drept de apel in termen de 30zile ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort  Loredana Puscasu Loredana Puscasu am primit hotararea de divort dar nu stabileste nicaieri ca ea este executorie, se stabileste in schimb faptul ca poate fi atacata cu apel in termen de 30 de ... (vezi toată discuția)
Divort simonabledea simonabledea buna ziua,sunt in divort,avem doi copii minori unul fiind cu handicap grav eu sunt asistent personal ,am avocat dar sotul meu sa hotarat sa mergem pe cale ... (vezi toată discuția)