Mâine, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →
Buna dimineata,din motive de sanatate nu am putut merge ieri sia azi la serviciu,am vorbit cu d-na doctor,sa imi scrie concediu medical,urmand ca marti sa ii duc adeverinta de la locul de munca in care sa se specifice cate zile de CM am avut in ultimele 12 luni. Intrebarea mea este:la cate zile de CM am dreptul pe an si pana cand pot duce Cm la firma ?
In termen de 24 de ore de la acordarea cm trebuie anuntat angajatorul ca se afla in incapacitate de munca si numele medicului prescriptor cf.
Art. 81. - (1) Asiguraţii au obligaţia de a înştiinţa plătitorii de indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate privind apariţia stării de incapacitate temporară de muncă şi privind datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor şi unitatea în care funcţionează acesta, în termen de 24 ore de la data acordării concediului medical. În situaţia în care apariţia stării de incapacitate temporară de muncă a intervenit în zilele declarate nelucrătoare, asiguraţii au obligaţia de a înştiinţa plătitorii de indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate în prima zi lucrătoare. din OMS 430 / 2010
~ final discuție ~