avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

buna ziua,as dori sa va intreb si eu ceva,sunt in o situatie pe care nu as dori o la nimeni,in data de 1 august restaurantul la care lucrez sa inchis pentru renovare si schimbare de meniu,in data de 7 octombrie firma sa redeschis neplatindu ne nici un salariu pe august sau septembrie, iar azi 8 octombrie ni sa spus ca restaurantul sa vandut si ne vor muta in alt oras sa lucram,ce se e de facut daca refuzam sa mergem acolo sau ce e de facut daca asteptam si nu deschide decat peste 1 luna si nu ne plateste chiar daca suntem angajati cu carte de munca si asigurarile sociale platite ca atunci cand a fost iar inchis? cum e cu al 13 salariutin sa precizez ca sunt in cipru si lucrez la acelasi resturant de anul trecut din noiembrie .
Cel mai recent răspuns: Mihaiela Dragomir , Avocat 12:03, 8 Octombrie 2010
Daca contractul de munca a fost facut cu o firma din Romania se aplica legea romana,daca nu se aplica cea din tara in care ati incheiat ctr de munca;
Daca se aplica legea romana probabil ca v-au suspendat ctr de munca in acea perioada sau v-au trecut in concediu fie de odihna fie fara plata;
Trebuiau sa va anunte si sa semnati dv o cerere oricum, aveau nevoie de acordul dv indiferent de situatie.
Daca nu ati muncit -e normal sa nu va plateasca;
Cu privire la schimbarea locului de munca se face un act aditional la ctr si va muta cu acordul dv-daca nu sunteti de-acod atunci va pot desface ctr de munca deoarece postul a fost desfiintat;
Referitor la al 13 salariu, acesta se acorda in functie de nr de luni lucrate in timpul anului-deci daca nu ati lucrat 2 luni va fi diminuat corespunzator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor date tehnice, descrieri produse. cabron cabron Buna ziua, sunt administratorul unui site(blog) care prezinta produse din magazinele online dar si alte articole legate de resturante si alte genuri de locatii ... (vezi toată discuția)
Teapa cu acreditarea itm eu_inginer eu_inginer Sunt o nefericita, care a plecat la munca in Cipru printr-o firma de intermediere acreditata ITM din Constanta ... si am luat teapa. As vrea sa imi recuperez ... (vezi toată discuția)
Am lucrat in strainatate si nu mi-au platit ContSters374003 ContSters374003 Buna ziua, am lucrat in Cipru la un hotel cu contract (fara via agentie) intre 25 iulie - 25 octombrie 2015. Pe 22 octombrie neasteptata mi-au dat afara. Am ... (vezi toată discuția)