Buna ziua, am o intrebare si nu stiu daca aici este locul corect unde ar trebui sa o postez, dar incerc. La sfarsitul anului trecut, sora mea, in posesia unui autoturism mi-a vandut autoturismul mie cu act de vanzare cumparare , care, la randul meu, din cauza ca acesta prezenta un defect , l-am dat mai departe la schimb cu alta masina la o persoana din Bistrita Nasaud ( eu sunt din Bacau ). problema care este, zilele trecute, mi-a venit acasa o instiintare cum ca am de platit impozitul pe acea masina. Eu am facut schimbul la aprox 2 sapt dupa ce sora mea mi-a dat masina, si nu m-am dus s-a o declar la taxe si impozite stiind ca in termen de 30 zile nu conteaza daca nu o declar. Cum se face ca domnii mi-au incarcat-o mie din oficiu? Nu ar fi fost normal sa imi dea o amenda cum ca nu am pus-o pe rol la mine? Am fost cu actul de vanzare cumparare la primarie si cum era unul facut de mana ( fiind iarna au intarziat baietii si au ajuns seara cand nu mai era nici un ghiseu deschis de acte auto ) mi-au zis ca ma pot sterge la f..d cu el pentru ca ei nu lucreaza decat cu acte stampilate. De aceea, m-au pus pe drumuri. Respectivul care mi-a dat masina e plecat in Spania si eu nush cum s arezolvam cu actul. Intrebarea mea este daca acei d ela primarie au procedat corect s ami-o inscrie pe numele meu "din oficiu" ?? si daca nu, cum asa putea sa rezolv mai usor? cum le-as putea da peste nas ?? multumesc anticipat de raspunsuri
hmmm... as incerca, da asta e Romania noastra si raspunsurile care ne sunt date de catre cei care sunt platiti din banii statului, fara s aofensez pe nimeni. Stima.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.