avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune,sau????
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune,sau????

Va rog sa-mi dati si mie un raspuns la problema mea...Am avut un anunt pe internet cu vanzarea unei masini,am fost sunat de o persoana sa ne intalnim pt un schimb.,am mers eu in judetul Gorj la locuintza acestuia,ma-m intalnit cu respectivul si cu tatal acestuia,am vb si dupa o discutie mai in amanunte am reusit sa ajungem la o intelegere ca sa dau masina mea proprietate personala la schimb cu alta masina.Am ajuns acasa in orasul meu,si daca am prins weeckend-ul la mijloc nu am mai apucat sa merg la RAR,sa ai fac o inspectie ...cum a trecut weecken-ul am mers sa controlez masina pt ca era cu numere straine si vroiam sa o inmatriculez in romania,la inspectie au venit baieti de acolo si miau spus ca masina este si figureaza ca furata din tara ei de origine.A venit politia,mi-a ridicat masina si eu am ramas fara masina..ce pot face ca sa ami recuperez masina mea inapoi,??si va rog sa ami spuneti in ce se incadreaza fapta respectiva??Vreau sa mai mentionez ca masina respectiva cind mi sa adus,mi sa adus cu placutze de inmatriculare false,si ca era plina de noroi si zapada inghetzata pe bari,nu am observat pina acasa..am sunat persoana respectiva sa ami explice ce este cu placutza repectiva,,caci numai una era"doar pe bara din fata a autoturismului..nu mi-a mai raspuns la tel...acum astept un raspuns de la cei cunoscatori,,pt ca mie nu mi-a dat nimeni o explicatie sa ma lamureasca..Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:36, 5 Februarie 2011
Ati incheiat vreun act cu persoana respectiva,care atesta schimbul de autoturisme ?
am dat de persoana respectiva pina la urma si cu vrajeala cum spun uni,,si vb frumoasa lam adus la politie la mine in oras si a dat o declaratie in care recunoaste ca am facut schimb de autoturisme,,,de facut,am facut contract de vanzare cumparare cu el,si mai am si o hartie scrisa la mana de el,precum dupa toata treaba asta ,se obliga sa ami inapoieze masina mea inapoi...dar acuma iar nu mai dau de el...
Formulati plangere penala pentru inselaciune,conform art.215 c.pen.
Folosoiti toate documentele care le aveti si atesta existenta acestei intelegeri dintre dvs.
Este recomandabila angajarea unui avocat,in limita posibilitatilor materiale.
pina in prezent va multumesc neconditionat..totusi va-s ruga sa-mi spuneti daca si in ce circumstantze pot sa cer sa mi se puna sechestru pe masina mea ca sa nu poata fi vanduta sau distrusa??!si mai mult de atat la ce se incadreaza partea cu placutza de inmatriculare falsa care se afla pe masina care am primito la schimb..
Nu aveti cum sa fie pus sechestru pentru ca nu se cunoaste locatia masinii.
Pentru dvs nu se incadreaza la nimci,daca nu ati circulat cu aceasta sau daca ati circulat si dovediti ca nu cunosteati aceasta.
Problema este a celeilalte persoane daca a ciculat cu masina,oricum aceasta intareste si mai mult intentiile de a va insela a celui care v-a vandut-o,este o proba in acuzarea sa.

Alte discuții în legătură

Inselaciune??!!! ContSters223591 ContSters223591 Acum 7 luni de zile am fost inselat de un autoturism,,de atunci tot umblu pe drumuri sa mi se faca dreptate si pina acum fara prea multe sperantze...Nu amprea ... (vezi toată discuția)
Inselaciune sau abuz de incredere?? ContSters223591 ContSters223591 In luna ianuarie 2011 am bagat la vanzare pe internet o masina,,dupa cateva zile am fost sunat de o anumita persoana de sex barbatesc prin care mi-a propus un ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ,am înmatriculat în românia o mașină cu sechestru ... Marinella11 Marinella11 Bună ziua ,am înmatriculat în România o mașină cu sechestru în Italia de care nu știam.Se poate să o radiez în România?!Sau ce pot face ca să pot ... (vezi toată discuția)