avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... MUNCA LA DOMICILIU
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

MUNCA LA DOMICILIU

BUNA ZIUA! AS DORI SA STIU, IN CONDITIILE IN CARE DE 2 ANI LUCREZ LA DOMICILIU FARA CA ACEST LUCRU SA FIE STIPULAT IN CONTRACTUL DE MUNCA CE DREPTURI IMI REVIN?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:57, 8 Octombrie 2010
1. Din Codul muncii:
Art. 105 - (1) Sunt consideraţi salariaţi cu munca la domiciliu acei salariaţi care îndeplinesc, la domiciliul lor, atribuţiile specifice funcţiei pe care o deţin.
(2) În vederea îndeplinirii sarcinilor de serviciu ce le revin, salariaţii cu munca la domiciliu îşi stabilesc singuri programul de lucru.
(3) Angajatorul este în drept să verifice activitatea salariatului cu munca la domiciliu, în condiţiile stabilite prin contractul individual de muncă.
Art. 106 - Contractul individual de muncă la domiciliu se încheie numai în formă scrisă şi conţine, în afara elementelor prevăzute la art. 17 alin. (2), următoarele:
a) precizarea expresă că salariatul lucrează la domiciliu;
b) programul în cadrul căruia angajatorul este în drept să controleze activitatea salariatului său şi modalitatea concretă de realizare a controlului;
c) obligaţia angajatorului de a asigura transportul la şi de la domiciliul salariatului, după caz, al materiilor prime şi materialelor pe care le utilizează în activitate, precum şi al produselor finite pe care le realizează.
Art. 107 - (1) Salariatul cu munca la domiciliu se bucură de toate drepturile recunoscute prin lege şi prin contractele colective de muncă aplicabile salariaţilor al căror loc de muncă este la sediul angajatorului.
(2) Prin contractele colective de muncă se pot stabili şi alte condiţii specifice privind munca la domiciliu.

2. Luati legatura cu angajatorul si cu ITM sa rezolvati problema in mod legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca mixt bb28263 bb28263 Stiu ca exista posibilitatea, conform codului muncii de a realiza un contract cu angajatorul ce permite lucrul de la domiciliu, m-ar interesa daca exista vreo ... (vezi toată discuția)
Munca la domiciliu Lielena Lielena Ce conditii trebuie sa indeplineasca un salariat pentru a lucra la domiciliu? Salariatul e navetist si uneori conditiile meteo fac ca trenul sa intarzie si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil crisyva crisyva buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca dupa implinirea varstei de 2 ani a celui de-al doilea copil,pt ca primul are deja 3 ani,mai pot ramane inca un an cel putin ... (vezi toată discuția)