avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... In cazul Trimiterii prin Posta Romana
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

In cazul Trimiterii prin Posta Romana

Se presupune ca trimite un colet in schimbul altuia. Daca se intampla si coletul este gol, deci reprezinta o inselaciune, "teapa". Politia poate sa rezolve ceva?
Am auzit cazuri in care o persoana a trimis, cealalta nu, dar politia nu a avut ce face. Era vorba de un simplu schimb, indiferent de suma, si ramburs nu exista.
Intreb pentru a ma lamurii in ceea ce priveste trimiterea unui produs prin posta romana. Mentionez faptul ca sunt localitati in care nu este curier, iar atunci persoana este obligata sa ceara sa i se trimita coletul prin posta romana.

Cum este mai bine sa procedezi in general? Eu am trimis in Bucuresti anul trecut un colet, iar in schimb nici azi nu am vazut coletul "ramburs".

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:06, 8 Octombrie 2010
puteati sa-i faceti plangere penala celui ce v-a inselat. politia putea sa-l gaseasca , ati avut numele si adresa pe care ati trimis coletul, insa e destul de greu de dovedit daca nu aveti martori sau cu ce proba.
evitati pe viitor sa faceti astfel de tranzactii cu persoane necunoscute
daca presupunem ca adresa este gresita? Pentru preluarea unui colet ai nevoie la Posta Romana de numele pe care s-a trimis coletul si de buletin pentru verificare.

Fara adresa? doar numele?

se ia seria persoanei care ridica coletul de la posta. Se poate face ceva prin aceasta serie? /CNP?
adresa poate sa nu mai fie actuala, dar numai cu buletinul isi poate ridica coletul, iar la posta se noteaza seria si nr de buletin, iar politia, daca isi da silinta un pic, il gaseste

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit teapa! skullkid skullkid Buna ziua! Am o problema si-anume: Am trimis cuiva o un bun de aprox 700 ron. Destinatarul trebuia sa imi trimita alt bun cam in aceeasi valoare dar... Eu am ... (vezi toată discuția)
Inselaciune de 7000 lei vasileblanaru vasileblanaru Buna ziua. M-am inteles cu cineva sa trimit un colet cu plata ramburs,in valoare de 7000 lei. Totul a fost in regula,tipul parea de treaba,dar cand a ajuns ... (vezi toată discuția)
Colet retinut de politie(de la firma de curier) darkynok darkynok In data de 14 luna aceasta am trimis un colet in alt oras unei persoane intalnite pe okazii.ro (un telefon cu valoare de 500euro) printr-o firma de curierat cu ... (vezi toată discuția)