avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... TABEL PRELIMINAR
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

TABEL PRELIMINAR

Buna. Am si eu o problema. O sc care imi datoreaza o suma de bani a intrat in insolventa. AM primit notificarea de la lichidator iar termenul de depunere a cererii de inscriere la masa credala a fost pe 28.09.2010. Am trimis prin posta cu confirmare cererea, cu toate documentele justificative. Verificand pe Ecris apar ca si creditor, insa lihcidatorul a uitat sa ma treaca in tabelul preliminar de creante. CE este de facut? E de obligatia mea sa fac vreo contestatie sau pur si simplu invederez instantei eroarea lichidatorului? Ajutati-ma va rog. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Sophya , utilizator 17:52, 28 Octombrie 2010
Faceti o precizare in fata instantei, pe baza inscrisurilor avute, prin care aratati si eroarea lichidatorului.
Trebuie sa faceti contestatie la tabelul preliminar in termen de 5 zile de la data publicarii tabelului in Buletinul procedurilor de insolventa. ( art. 73 alin. 2 din Legea 85/2006 privind insolventa).
De unde stiu data la care s-a publicat in Buletinul Insolventei? DIn cate cunosc, doar cei care au abonament la buletin au acces la el. Eu azi am luat legatura cu acest domn lichidator habauc care mi-a comunicat veste " buna". nu stiti cat e taxa de timbru pentru contestatie? Multumesc.
Taxa de timbru este de 120 lei si timbru judiciar de 0,3 lei. Poate va spune chiar lichidatorul cand a fost publicat. Daca nu faceti contestatia cat mai urgent.
Daca lichidatorul nu v-a acceptat creanta in tabel trebuie sa va notifice in acest sens art72 din lege 85/2006
Daca a omis sa verifice creanta trebuie sa refaca tabelul
Nu am inteles ce v-a spus lichidatorul ??
Ca sfat - nu aruncati inca 120 lei TJ pentru contestatie

Alte discuții în legătură

Faliment-tabel creditori Monica H. Monica H. daca o societate este in faliment iar eu ca si creditor am de recuperat bani de la aceasta societate insa nu am fost notificat de lichidator sa depun cerere de ... (vezi toată discuția)
Un fost angajat e nevoit sau nu sa plateasca taxa si timbru judiciare pentru inscrierea la masa credala, respectiv contestatie la tabelul preliminar al creantelor? irinairina13 irinairina13 Buna ziua, Intrebare pentru cei care stiu raspunsul concret, imi pare rau, dar nu sunt interesata de parerile dumneavoastra. Un fost angajat si-a dat ... (vezi toată discuția)
Cerere inscriere masa credala adibarbu27 adibarbu27 am primit o notificare de la un lichidator sa ne inscriem la masa credala a unei soc care a intrat in faliment. cererea de inscrierere a creditoarei la masa ... (vezi toată discuția)