Buna. Am si eu o problema. O sc care imi datoreaza o suma de bani a intrat in insolventa. AM primit notificarea de la lichidator iar termenul de depunere a cererii de inscriere la masa credala a fost pe 28.09.2010. Am trimis prin posta cu confirmare cererea, cu toate documentele justificative. Verificand pe Ecris apar ca si creditor, insa lihcidatorul a uitat sa ma treaca in tabelul preliminar de creante. CE este de facut? E de obligatia mea sa fac vreo contestatie sau pur si simplu invederez instantei eroarea lichidatorului? Ajutati-ma va rog. Multumesc.
Trebuie sa faceti contestatie la tabelul preliminar in termen de 5 zile de la data publicarii tabelului in Buletinul procedurilor de insolventa. ( art. 73 alin. 2 din Legea 85/2006 privind insolventa).
De unde stiu data la care s-a publicat in Buletinul Insolventei? DIn cate cunosc, doar cei care au abonament la buletin au acces la el. Eu azi am luat legatura cu acest domn lichidator habauc care mi-a comunicat veste " buna". nu stiti cat e taxa de timbru pentru contestatie? Multumesc.
Taxa de timbru este de 120 lei si timbru judiciar de 0,3 lei. Poate va spune chiar lichidatorul cand a fost publicat. Daca nu faceti contestatia cat mai urgent.
Daca lichidatorul nu v-a acceptat creanta in tabel trebuie sa va notifice in acest sens art72 din lege 85/2006
Daca a omis sa verifice creanta trebuie sa refaca tabelul
Nu am inteles ce v-a spus lichidatorul ??
Ca sfat - nu aruncati inca 120 lei TJ pentru contestatie