Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu raspunsul pentru problema urmatoare:
Studiile mele sunt: liceu teoretic + colegiu universitar institutori ( lb. franceza) - 3 ani ZI + Facultatea de Psihologie-Pedagogie,specializarea psihologie.Sunt incadrata institutor I. De ce nu pot fi si eu incadrata profesor invatamant primar, pentru ca nu am la baza liceul pedagogic? Am studii in domeniul pedagogic! Va rog sa ma lamuriti!
Una dintre colegele mele are liceul pedagogic + Facultate Administratie publica + Master Consiliere scolara sau a familiei - va fi incadrata profesor invatamant primar. Este corect?
Va multumesc!
Liceul pedagogic, care nu se acopera nici cu colegiul, si nici cu rasul de fac. "Stiintele educatiei". In plus, masterul in comunicare acopera necesarul de credite pentru aceasta incadrare.Sunt multe de spus... pentru ca lipseste practica necesara profesiei... 4-5 ani de practica: o zi/saptamana zi de practica pedagogica, practica de serviciu: in ordine alfabetica - predare, practica comasata: 2 saptamani pe semestru si toate acestea cu profesorul indrumator si cu profesorul metodist. Scriai planul de lectie pana-ti sareau ochii si confectionai la material didactic de umpleai un cabinet metodic... Sa nu mai vorbim ca orarul scolar era identic - ca plan de invatamant - cu al oricarui liceu...Dv. cata practica aveti? Nu incercati sa raspundeti, ca am fost mentor!
:yes:
Profesia de invatator
MaziluG
Pentru a profesa ca invatator este obligatorie facultatea de stiinte ale educatiei sau se poate si cu facuktate in alt domeniu? Pot sustine concurs pt ocuparea ... (vezi toată discuția)