avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... drept comercial-probleme juridice in afaceri
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

drept comercial-probleme juridice in afaceri

buna seara

va deranjez din nou.

am depus actele cerute de lichidator. pe 22.10.2010.avem termen de solutionare a cererii de insolventa.
am primit insa o alta citatie intr-un nou dosar,unde reclamanta este firma mea prin lichidator iar parata sunt eu,pers fizica.(angajarea raspunderii membrilor organelor de conducere)(faliment) termen tot pe 22.10.2010.

la ce sa ma astept?

multumesc gabi
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:21, 10 Octombrie 2010
Probabil lichidatorul a considerat ca va este imputabila starea de insolventa a societatii si a solicitat instantei atragerea dvs. ca organ de conducere in conditiile art. 138 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei.
Este o cerere intemeiata pe art. 138 din Legea 85/2006 privind procedura insolventei prin care se atrage raspunderea patrimoniala a dvs. pentru aparitia starii de insoleventa a firmei iar daca veti fi gasita vinovata va trebui sa suportati cu averea dvs datoriile firmei.

Conform art. 138, se atrage raspunderea persoanelor vinovate daca :
a) au folosit bunurile sau creditele persoanei juridice in folosul propriu sau in cel al altei persoane
b)au facut acte de comert, in interes personal, sub acoperirea persoanei juridice
c)au dispus, in interes personal, continuarea unei activitati, care duce, in mod vadit , persoana juridica la incetrea de plati;
d) au tinut o contabilitate fictiva, au facut sa dispara unele documente contabile sau nu au tinut contabilitatea in conformitate cu legea
e) au deturnat sau au ascuns o parte din activul persoanei juridice ori au marit in mod fictiv pasivul acesteia;
f) au folosit mijloace ruinatoare pentru a procura persoanei juridice fonduri, in scopul intarzierii incetarii platilor;
g) in luna precedenta incetarii platilor , au platit sau au dispus sa se plateasca cu preferinta unui creditor, in dauna celorlalti creditori.

Daca considerati ca se poate retine in sarcina dvs unul dintre aceste aspecte, ar fi bine sa va angajati un avocat.
Trebuie sa va aparati la modul serios deoarece altfel sunteti bun de plata.
Trebuie sa va angajati avocat care sa stie cum sa va apere intrucat singur este cam greu sa faceti fata intr-un asemenea proces.Mai ramane de vazut si daca are cum sa va apere...
Ar trebui sa consultati de urgenta un avocat si sa il platiti si sa mearga la dosar sa se intereseze cum se prezinta situatia.
Daca sunteti proprietar ca persoana fizica pe casa unde locuiti riscati o pierdeti...

avocat Claudiu Lascoschi
MULTUMESC MULT DE RASPUNS. INSA NU DETIN NIMIC PE NUMELE MEU. LOCUIESC CU CHIRIE. NU AM AUTO. CE AR TREBUI SA FAC?

MULTUMESC
Daca nu aveti bun imobil va poate executa pe ce bunuri aveti.
Mobila, televizorul, etc.

Trebuie sa aveti grija sa nu ajungeti la inchisoare.
Daca s-a deschis impotriva dvs. aceasta actiune se poate sa fie vorba si de infractiuni...

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Raspunderea asociatilor ticeza ticeza buna seara, intr-un srl aflat in insolventa si caruia i se deschide procedura de faliment exista posibilitatea atragerii raspunderii asociatilor?Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Atragere raspundere personala irinuca21 irinuca21 Buna ziua! Puteti sa imi explicati si mie ce presupune atragerea raspunderii personale ( in calitate de administrator al unei societati in ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma cu 4 asociati killque killque Buna ziua, Suntem 4 persoane (2 perechi) interesate sa infiintam o firma in care fiecare sa aiba 25%. Eu si sotia mea detinem un apartament , ceilalti 2 ... (vezi toată discuția)