avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals in declaratii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals in declaratii

Cum se pedepseste falsul in declaratii? Pot scapa cu un simplu avertisment?
Cel mai recent răspuns: ContSters142651 , utilizator 09:23, 10 Octombrie 2010
Art. 292. - Falsul în declaratii

Declararea necorespunzãtoare adevãrului, fãcutã unui organ sau institutii de stat ori unei alte unitãti dintre cele la care se referã art. 145, în vederea producerii unei consecinte juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurãrilor, declaratia fãcutã serveste pentru producerea acelei consecinte, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendã.

Depinde de la caz la caz.
Pot scapa totusi doar cu o amenda? Sau ma baga direct la parnaie?
Din moment ce legea prevede, si colega v-a citat clar textul, vedeti mai sus [...]sau cu amendã[...] se poate sa fiti pedepsita cu amenda penala, sau chiar cu amenda administrativa. Daca nu ne dati si alte detalii, nu putem sa pronosticam daca veti primi o sanctiune cu amenda sau daca "va baga la parnaie" ;)

Deci,eu am facut un profl fals pe un site de pe internet, unei foste amante de-a sotului meu, pt a ma razbuna ca s-a culcat cu sotul meu,stiind ca acesta este insurat....iar aceasta m-a dat la Politie. Eu am declarat in scris la Politie ca nu eu am creat acel profil. Politia mi-a spus ca va face afla dupa cateva cercetari cine este persoana care a creat profilul fals. Asadar,va afla ca am fost eu,iar pt minciuna mea,nu stiu care va fii sanctiunea.
Nu e vorba de fals in declaratii.
Dvs v-ati aparat in calitate de faptuitor, dar din nou va spun ca e vorba de insulta si calomnie

Alte discuții în legătură

Fals in acte ilvims ilvims Bunaseara am si eu o intrebare referitor cu art.nr 292 c p ce se specificala acest art ?,azi am primit o citatie de la politie in care specifica ca sunt chemat ... (vezi toată discuția)
Fals in declaratii? TRAIAN78 TRAIAN78 Buna ziua! Ma confrunt cu o problema, si as avea nevoie de ajutor, daca se poate, va rog...un vecin a cumparat in 2006 un teren langa al meu, iar in 2007 ... (vezi toată discuția)
Speta nutzzu nutzzu in urma cu 6 luni am fost am fost reclamat pt luare de mita .In urma cu o luna am primit NUP,iar in rezolutia respectiva,procurorul constata ca fapta nu ... (vezi toată discuția)