avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1325 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fals in acte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fals in acte

Bunaseara am si eu o intrebare referitor cu art.nr 292 c p ce se specificala acest art ?,azi am primit o citatie de la politie in care specifica ca sunt chemat sa dau o declaratie in legatura cu un dosar penal ,am stat de vorba cu politistul care se ocupa de cauza si misa spus ca sunt incadrat in acest art,adica ca este uz de fals in declarati,am intrat pe net pe cp si am vazut alt ceva la acest art.,va multumesc si astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 20:43, 21 Februarie 2012
Art 292 falsul în declaraţii cod penal spune aşa, declararea necorespunzătoare. adevărului făcută unui organ sau instituţii de stat ori unei alte unităţi din cele la care se referă art.145 cod penal, în vederea producerii unei consecinţe juridice pentru sine sau ptr altul atunci când potrivit legii ori împrejurărilor declaraţia făcută serveşte ptr producerea acelei consecinţe,, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
Nu exista uz de fals in declaratii. 292 este fals in declaratii.
Este fals in declaratii.
Art. 292

Falsul în declaraţii

Declararea necorespunzătoare adevărului, făcută unui organ sau instituţii de stat ori unei alte unităţi dintre cele la care se referă art. 145, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte pentru producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nume fals MAlexandra MAlexandra ce pedeapsa primesti daca ai dat un nume fals la spital si apoi ai fugit? (vezi toată discuția)
Drept penal sau probleme serioase cu dreptu akayos akayos buna ziua pot da declaratie pe propria raspundere la un notar public ca sunt necasatorit dar in realitate sunt.care sunt consecintele d.p.d v.legal.am auzit ... (vezi toată discuția)
Declaratii false la notar adrianaa89 adrianaa89 Ce risc exista in situatia in care se declara la notar ca esti necasatorit, desi este fals? (vezi toată discuția)