avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Declaratii false la notar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Declaratii false la notar

Ce risc exista in situatia in care se declara la notar ca esti necasatorit, desi este fals?
Cel mai recent răspuns: VoL , utilizator 12:30, 18 Iulie 2012
Falsul în declaraţii
Art. 292. - Declararea necorespunzătoare adevărului, făcută unui organ sau instituţii de stat ori unei alte unităţi dintre cele la care se referă art. 145, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte pentru producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
si, ca o consecinta a celor explicate mai sus de utilizatorul lukacs, fiind vorba de un act notarial acesta devine anulabil in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in acte ilvims ilvims Bunaseara am si eu o intrebare referitor cu art.nr 292 c p ce se specificala acest art ?,azi am primit o citatie de la politie in care specifica ca sunt chemat ... (vezi toată discuția)
Nume fals MAlexandra MAlexandra ce pedeapsa primesti daca ai dat un nume fals la spital si apoi ai fugit? (vezi toată discuția)
Date gresite dosar permis dragosmaftei dragosmaftei am gresit intro declaratie pt schimbarea permisului si mi sa intocmit dosar penal,, ce sa fac sami iau avocat daca nu ce se intampla???? (vezi toată discuția)