avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Discutie pe tema incestului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Discutie pe tema incestului

Buna seara ! Conform codului penal art.203 "Raportul sexual între rude în linie directa sau între frati si surori se pedepseste cu închisoare de la 2 la 7 ani"
Credeti ca poate fi vorba de infractiunea de incest de exemplu intre tata si fiu, mama si fiica?
Eu am o opinie in cauza, dar as dori sa mai vad si alte pareri. Multumesc!
Cu respect!
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Octombrie 2010
Cabinet Avocat Ionescu , Avocat
Cel mai recent răspuns: Alex Chiciu , Avocat 16:59, 9 Octombrie 2010
Asa ar trebui sa fie, deci trebuie indeplinita conditia raporturilor sexuale firesti care nu pot avea loc decat intre subiecti de sex opus.
Oricum, noul Cod penal se pare ca nu mai pedepseste incestul intre persoane majore.Gresit, din punctul meu de vedere.
Un scurt citat de pe wikipedia:,,Biblia interzice si ea incestul, prin textul din Levitic 18:6, în care se prescie că: Nici unul din voi să nu se apropie de ruda lui de sânge, ca să-i descopere goliciunea. Eu sunt Domnul. [4] Iar textul care urmeză poruncii definește clar cine sunt considerate rude de sânge, respectiv cu cine este interzisă căsătoria. Aceea sunt părinții, părinții vitregi, soră, frate, nepot sau nepoată, mătușă, soția fratelui, mătușa de pe unchi, noră, etc.
După altă traducere, textul sună astfel: Nimeni să nu se apropie de nici o rudă după trup, cu gândul ca să-i descopere goliciunea. Eu sunt Domnul! [5], [6] Sensul este același.
avocationescu a scris:

Nu cred ca mai exista indoiala, din moment ce V.Cioclei in cursul sau de drept penal subliniaza " subiectii in cazul infractiunii de incest trebuie sa fie de sex opus" , si "relatiile de tip homosexual nu pot constitui obiect al infractiunii de incest" deoarece nu ar exista riscul procreeri si al degenerarii speciei.

Indoiala exista mereu, V. Cioclei nu este ICCJ, stimate coleg...ca sunteti convins dvs. de aceasta e una dar sa afirmati ca "nu exista indoiala" e cam drastic, nu? :)
Adevarat, V.Cioclei este profesor universitar doctor in cadrul Universitatatii Bucuresti unul dintre specialiştii care au lucrat la elaborarea proiectului Codului Penal ce va intra in vigoare. Nici distinsul profesor Tudorel Toader si judecator la Curtea Constitutionala, care afirma acelasi lucru nu este ICCJ.
Dar si in ceea ce priveste ICCJ, va rog sa aveti in vedere Decizia nr. 977/2004 a ICCJ, unde se subliniaza clar " Astfel, elementul material al laturii obiective a infracţiunii de incest constă în întreţinerea unui raport sexual, adică a unei legături sexuale fireşti naturale între rude în linie directă sau între fraţi şi surori. "
Deci se pare ca indoiala este minima.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Octombrie 2010
Cabinet Avocat Ionescu , Avocat
posibil, eu "tineam cu ursul" ;) problema este oricum pe muchie de cutit, probabil de aceea ati si deschis topicul, n'est-ce pas? :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incestul ContSters178374 ContSters178374 Buna seara tuturor! Sunt oarecum revoltata in privinta infractiunii de incest din art 203 C.pen si de cum a ales legiuitorul sa incrimineze aceasta ... (vezi toată discuția)
Actul sexual cu un minor Dragut Dragut in cazul actului sexual cu o ruda in linie dreapta sau frate si sora daca unul dintre ei nu a implint 15 ani este act sexual cu un minor in concurs cu ... (vezi toată discuția)
Se pedepseste incestul sau nu? nicoleta_leta nicoleta_leta buna tuturor! http://www.mediafax.ro/social/noul-cod-penal-nu-incrimineaza-incestul-intre-adulti-4046693 dezbateam aseara acest subiect cu niste ... (vezi toată discuția)