Buna ziua . As vrea sa stiu daca se poate solicita desfasuratorul mesajelor din telefonia mobila de catre o persoana daca aceasta nu detine acel numar de telefon .
(Practic as vrea sa stiu daca mesajele de pe mobil sunt inregistrate de catre operator si daca continutul lor este pus la dispozitia unei alte persoane decat a celeia care detine numarul de telefon , acea persoana fiind chiar din cadrul politiei )
Doar in cadrul unei anchete penale in care aceste mesaje au rol probator si doar cu autoriarea corespunzatoare. Fara autorizare pot fi facute doar unele acte premergatoare. Dovezile obtinute altfel decat cu respectarea legii nu au valoare probanta si nu pot fi folosite in proces.
Din cate stiu eu toate mesajele sunt inregistrate.Pentru a pune la dispozitia altei persoane desfasuratorul convorbirilor si al continutul mesajelor aceasta nu se poate decat in conditii strict prevazute de lege si la initiativa organului de urmarire penala.Altfel nu se poate.
Nu exista capacitatea tehnica de a retine atatea date. Este eronat ce se afirma. Se retin datele privind cine pe cine, cand , in ce fel si de unde...ceva insignifiant in comparatie cu discutiile in sine sau datele transferate. Si acelea numai pe 6 luni in urma.
Nu de interceptarea legala trebuie sa ne ferim mai mult si mai mult ci de cea efectuata ilegal. Este adevarat ca si cea legala este ceva ce iti poate dauna (a se vedea mocirlirea publica asociata unor dosare) dar macar aceasta este efectuata in cadrul legii si in acelasi context poate fi atacata si efectele uneori parate.
Orice fel de date obtinute de orice fel de concurenta iti pot dauna daca sunt destinate "doar divulgarii autorizate". Uneori este adevarat ca statul este concurenta si atunci buba.
Solutii sunt multe si voi enumera doar trei: nu vorbesti la telefon nu poti fi interceptat (buna, dar alienabila solutie), vorbesti codat (buna, dar necesita cartea de coduri dupa tine deci si risc si greutate in utlizare), criptarea live (buna solutie dar de cele mai multe ori pe bani si nu prea sti cum e cu stocarea prin serverele de transfer).
Ultima este cea mai buna dintre ele deoarece poti alege - dupa ce te informezi temeinic - ce solutie consideri potrivita si varianta prietenoasa cu finantele - gratis sau pe bani si iti alegi si "providerul" dupa propriile capacitati.
Am cautat pe marketul android (exista si pentru iphone si altii dar pe bani numai) si sunt cel putin trei aplicatii. Gratis si promitatoare pare hushcrypt. cat o fi gratis. De folosit am folosit oleaca programul si merge binisor.
PS: Cu aceasta ocazie am observat ca harta semnalului "de date" de la operatorii de telefonie mobila, nu bate neam cu realitatea.