avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Tarif internet exagerat firma de telefonie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Tarif internet exagerat firma de telefonie

Buna seara. Am un abonament de telefonie la compania X, pentru care eu nu am solicitat niciodata decat servicii de voce, nu si de internet mobil. Asta deoarece pe telefon aveam 2 cartele, cealalta d e la compania Y, si foloseam cartela Y pentru a intra pe net. Ei bine intr-o zi, dintr-o eroare, am intrat pe net folosind cartela X(din greseala, deoarece la conectarea la internet imi a pare un meniu din care aleg ce cartela folosesc, si imi apare acolo si cartela X desi eu nu am solicitat in contract internet de la compania X). Ei bine, stupoare: pentru doar 80MB de internet foarte slab calitativ am fost taxat cu 250 lei=55 euro, cost care nu mi-a fost niciodata comunicat.
Am inteles ca asta ar fi fost costul la nivelul anului 2012 cand am f acut abonamentul, in momentul de fata tarifele fiind de zece ori mai mici. Este legal ceva, adica taca tarifele scad pentru noii clienti, firmele de telefonie folosesc aceleasi tarife de acum ani de zile ptr clientii vechi? Oricum tariful asta este halucinant, nu cred ca putea costa atat nici acum 4 ani. Nu exista nico lege care sa protejeze consumatorii? Adica , la gaze/curent/apa, cand cresc preturile, iti creste a utomat factura fara sa te intrebe cineva de sanatate sau sa te puna s a semnezi, dar, cand costurile scad, astia la telefonie lasa
aceleasi preturi? Cum se poate asa ceva?

Si sa mai precizez ceva foarte interesant: la aceeasi firma X am un abonament de date mobile pe o tableta, la care sunt tarifat cu doar 12 euro ptr 5 GB de internet, foarte bun, rapid. Cum se poate sa fiu taxat cu 12 euro ptr 5 GB, iar dincolo pe telefon cu 55 euro ptr doar 80 MB amarati?La aceeasi firma, acelasi client?
Greseala iti apartine si e normal sa platesti o suma atat de mare din cauza faptului ca nu aveai o optiune de net.
Ce vorbesti domnule? Da, o fi normal sa iti ia tarif mai mare daca nu ai optiuni de net, dar, chiar de 100 de ori mai mult decat e tariful in momentul asta? Sau de 1000 de ori fata de cat imi iau pe celalat abonament doar de date, pe tableta?
Si de bun-simt ar fi f ost sa ma anunte despre acest tarif...demn de psihiatrie in momentul in care m-am conectat.
Am fost in situatia ta, avand de achitat o suma de 1000 lei. Atunci m-am informat destul de bine: ai fost taxat cu 0.90 euro/MB pentru ca astea erau si sunt optiunile din momentul incheierii abonamentului. Iar din greseala nu se activeaza netul pe telefon, stiai prea bine ce faci, doar ca nu te asteptai la asemenea costuri. De fapt asta e problema ta costul prea mare, insa nici tu nu te-ai informat inainte de tarifele corespunzatoare abonamentului tau.
Ca si sfat: eu am scapat de plata banilor, motivand ca mi-am schimbat telefonul vechi cu un iphone si aceasta si-a facut updaturi fara sa stiu. Cu cerere scrisa depusa la firma de telefonie si s-a rezolvat amiabil.
Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2016
hgvlad, utilizator
Din acesasta cauza am reziliat cu operatorul O. Cea ce fac poate ca este "legal"" , dar nu este moral.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura uriasa la tel mobil datorita traficului de date EIA EIA Sunt titularul unui abonament de telefonie la O*****. Telefonul a fost folosit de fica mea in varsta de 10 ani (am si declarat-o pe situl lor ca ... (vezi toată discuția)
Problema cu operator telefonie mobila daniel1979 daniel1979 In urma cu un an si doua luni am incheiat un contract cu Orange. De cateva luni mi-am activat optiunea wap unlimited pe telefon, iar in urma cu aproximativ 20 ... (vezi toată discuția)
Problema cu orange daniel1979 daniel1979 In urma cu un an si doua luni am incheiat un contract cu Orange. De cateva luni mi-am activat optiunea wap unlimited pe telefon, iar in urma cu aproximativ 20 ... (vezi toată discuția)