In urma cu 3 ani am inaintat o plangere disciplinara ,catre superiorii unui politist care a facut un abuz impotriva mea. S-au luat masuri disciplinare impotriva sa. Din acel moment "curg" procesele in care sunt acuzata de denuntare calomnioasa, cu toate ca procurorul a decis ca "nu sunt indeplinite elementele constitutive ale acestei infractiuni ", plangerea mea nefiind de natura penala. Exista sanse sa fiu condamnata pentru aceasta infractiune ?Multumesc
nu asta este riscul si nu asta trebuie sa va ingrijoreze ci faptul ca v-ar putea cere daune morale care v-ar aduce o paguba destul de maricica...mergand pana la cateva mii de euro.
In conditiile in care inclusiv reprezentantul Ministerului Public s-a pronuntat in sensul ca nu exista elementele constitutive ale infractiunii,teoretic,nu puterti fi acuzata de comiterea acesteia si pe cale de consecinta ,nu pot fi dispuse sanctiunile legal prevazute pentru o infractiune pe care nu ati savarsit-o
In primul rand trebuie sa fie vorba de o plangere penala.
In al doilea rand, invinuirea trebuie sa fie mincinoasa adica neadevarata.
In al treilea rand, daca s-au dispus sanctiuni disciplinare impotriva politistului se pare ca sesizarea dvs. (care nu a fost plangere penala) a fost bazata pe fapte reale.
Daca mai avem in vedere ce a considerat si parchetul nu cred ca trebuie sa va faceti probleme dar totusi sa fiti vigilenta si sa va aparati.