avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... denunt calomnios
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

denunt calomnios

In urma cu 3 ani am inaintat o plangere disciplinara ,catre superiorii unui politist care a facut un abuz impotriva mea. S-au luat masuri disciplinare impotriva sa. Din acel moment "curg" procesele in care sunt acuzata de denuntare calomnioasa, cu toate ca procurorul a decis ca "nu sunt indeplinite elementele constitutive ale acestei infractiuni ", plangerea mea nefiind de natura penala. Exista sanse sa fiu condamnata pentru aceasta infractiune ?Multumesc
Cel mai recent răspuns: sim_theo , utilizator 20:09, 24 Octombrie 2010
da....... mi se parea ciudat ca-mi vin 2 citatii , la 2-3 zile distanta, cu nr de dosar diferite , dar partile si obiectul erau aceleasi;eu, in calitate de intimat , iar obiectul plangere impotriva masurilor luate de procuror de neincepere a urmaririi penale. Hotararea Instantei de a respinge plangerea lui a fost luata pe 18.10 si a ajuns pe 21. Din cate am vazut are termen de 10 zile drept de recurs,de la comunicare.
Credeti ca am sanse sa castig un proces in care sa-l acuz de denuntare calomnioasa avand in vedere ca ma poarta de 3 ani pe la Parchet si pe la Tribunal,doar din cauza ca am avut indrazneala sa semnalez un abuz?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala in 10 randuri luciananuta luciananuta :( Buna ziua. Din pacate nu am studii juridice si din nefericire a trebuit sa-mi reprezint parintii (printr-o procura generala judiciara) mai bine de 2 ani in ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa peraspera peraspera Marturie mincinoasa din cate am citit pe aici, se refera numai la o actiune a MARTORULUI. Dar, daca cineva iti face o actiune(civila) si scrie lucruri ... (vezi toată discuția)
Infractiunea de denuntare calomnioasa LOREDANITA LOREDANITA Buna seara, Daca prin rezolutia procurorului s-a dispus neinceperea urmaririi penale, in temeiul art. 228 alin.6 C. proc. pen raportat la art.10 alin. 1 lit.d ... (vezi toată discuția)