avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... stop utilitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

stop utilitati

Buna ziua!

Avem un proprietar care are restanta la intretinere peste 2000 ron si locuieste la etajul 4 (ultimul etaj) si am vrea sa stim daca putem sa ii sistam apa rece si apa calda de la etajul 3.Ne permite legea?
Multam!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:17, 9 Octombrie 2010
Ati putea sa il dati in judecata pentru recuperarea datoriilor si apoi sa il executati silit pe bunurile sale (mobile/imobile).
Debransarea (mai mult sau mai putin legala), nu rezolva problema datoriilor....
~ Conținut șters la cerere ~
Ati inceput cu inceputul? L-ati chemat in instanta pentru recuperarea debitelor?
Prin legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor, asociatia dv. are instrumentul legal de a-si recupera aceste debite, chemarea in judecata, nu blindarea tevilor!.
SimonaBardea a scris:
Avem un proprietar care are restanta la intretinere peste 2000 ron si locuieste la etajul 4 (ultimul etaj) si am vrea sa stim daca putem sa ii sistam apa rece si apa calda de la etajul 3.Ne permite legea?

Daca din punct de vedere tehnic este posibil sa opriti apa doar pentru restantier, puteti sa o faceti deoarece legea nu va opreste.
Sigur ca legea va permite ca dupa 30 de zile de la data scadentei sa-i aplicati penalizari iar dupa 90 de zile de la data scadentei sa-l actionati in instanta pe restantier.
Dar, cum procesele dureaza cateodata mult, e bine sa aplealti si la alte metode ca notificare debitorului, instituirea unui privilegiu imobiliar pe apartament la Oficiul de cadastru etc
Sistarea furnizarii apei o putem asimila cu oprirea energiei electrice (debransarea) de catre furnizor, cu lipsirea de ton la telefonul in caz de neplata...
Daca ar locui la o casa si-ar avea contract cu furnizorul de apa, acesta i-ar opri apa dupa a 2-a luna de neplata si-apoi ar actiona in instant pentru recuperarea datoriei. Asa ca opriti-i apa daca puteti dpdv tehnic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperarea datoriilor de la restantieri Horatiu76 Horatiu76 Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu daca pentru recuperarea datoriilor de la restantieri se deschide actiune in instanta impotriva acestora, si cu hotararea ... (vezi toată discuția)
Debransare de la apa curenta lirei11 lirei11 Buna ziua. Doresc sa stiu daca legal, comitetul executiv poate hotara debransarea de la apa curenta a unui apartament in care teoretic nu sta nimeni , ... (vezi toată discuția)
Oprire apa pe scara unui bloc ilcapo ilcapo Buna ziua, intrebarea e urmatoarea: daca asociatia opreste apa pe scara unde locuiesc, datorita unui/unor rau-platnici, eu, ca bun platnic, cu chitante in ... (vezi toată discuția)