avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu membru c.a.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu membru c.a.

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema : in consiliul de administratie avem trei membrii dintre care doi pensionari, alesi prin vot la aga, dar fara nici un contract sau conventie incheiat intre ei si societate. Ce se retine din salariu si ce acte ar fi trebuit incheiate pentru a le putea da salariu (indemnizatie) ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:56, 9 Octombrie 2010
Va trebui sa le intocmiti Contract de mandat. DPDV fiscal indemnizatia de administrator are are acelasi tratament ca si venitul salarial.

Succes!
Din ce an, luna trebuia sa le opresc toate contributiile ? Pana acum nu le-am oprit decat sanatatea si mpozitul. La pensionari trebuie sa-i intreb daca vor sa le opresc cas ? Multumesc.
Regulile de impunere proprii veniturilor din salarii se aplică şi sumelor primite de reprezentanţii în adunarea generală a acţionarilor, în consiliul de administraţie, membrii directoratului şi ai consiliului de supraveghere, precum şi în comisia de cenzori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare cenzor sa lulusca lulusca Se poate face [b] contract de munca[/b] pe perioada nedeterminata in functia de cenzor , mentionez ca societatea este pe actiuni. (vezi toată discuția)
Recuperare indemnizatie consiliu de administratie fany62 fany62 Sunt membru consiliu de administratie la un SA din 2007 (luna mai) si nu am primit indemnizatia decit pentru 2 luni . In plus fata de acestea nu a fost ... (vezi toată discuția)
In sa, administratorii sunt obligati sa participe la aga? adela05 adela05 Va rog sa ma ajutati si cu un temei legal din lg 31/1990. Eu nu reusesc sa identific nimic in acest sens, dar am inteles ca ar exista aceasta obligativitate in ... (vezi toată discuția)