avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... in prag de divort cu 2 copii minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

in prag de divort cu 2 copii minori

Buna seara. Sunt casatorita si am 2 copii mici. inca de cand s-a nascut primul copil dormim separat (4 ani). Dupa ce s-a nascut si al doilea copil fiecare dintre noi a luat un copil si dormim in camere separate. El cu cel mare eu cu cea mica. Eu in tot acest timp am stat acasa cu copii in concediu de crestere pana la 2 ani. In noiembrie incep serviciul.
Locuim in casa cu socrii mei. Ne-am indepartat foarte mult.
Suntem ca 2 straini. Nu vorbim decat lucruri legate de copii. nu pot sa-i mai atrag atentia decat daca il amenint ca divortez. Eu spun asta doar sa pot vorbi cu el si i-am spus asta si lui dar a imbratisat ideea divortului. Ma sperie dar cred ca vorbeste serios. Vrea sa impartim copii si sa ne vedem de drum. Nu gasesc cuvinte sa vorbesc cu el. Nu stiu ce sa fac. Eu raman pe drumuri in cazul asta ca nu am nimic pus deoparte. Sunt convinsa ca nu are pe nimeni. Si mai sunt convinsa ca este influientat de maica-sa. Am scris din disperare si astept cu nerabdare un raspuns. Daca e sa divortam chiar nu stiu ce am de facut. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: doublemom , utilizator 15:49, 11 Octombrie 2010
inainte sa va hotarati sa divortati poate ar fi mai bine sa incercati sa impartiti impreuna acelasi dormitor.
Exclus. Nu vrea. Zice ca este prea legat de copil.
problema dvs e lipsa comunicarii cu sotul. ar fi pacat sa divortati fara sa incercati mai intati tot ce se poate ca sa remediati problema.
O femeie inteligenta,gaseste intotdeauna"mijlocele cele mai potrivite" si aceasta cu atat mai mult cu cat nu sunt probleme grave,disensiuni de neinlaturat.
Eu cred ca exista posibilitatea ca dvs impreuna, cu inteligenta,tact,diplomatie sa incercati o reconciliere.
In urma cu mai mult timp,la o instanta, la concilierile de la Camera de consiliu,un judecator,ajuns si pe la ICCJ,ii intreba pe sotii care divortau si aveau si copii:
"Dvs,ati trait cu ambii parinti ?"

Dvs, reflectati...
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Octombrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Asa este. o sa mai incerc sa vorbesc cu el si revin. ar fi pacat. pe 17 oct. facem 15 ani de cand suntem impreuna pentru ca suntem impreuna din liceu. dar ultima oara cand am vb. mi-a spus ca nu ma mai iubeste si ca isi doreste sa incep serviciul sa gasesc pe cineva sa-mi ofere ce el nu poate sa-mi ofere.

Alte discuții în legătură

Divort cu 2 minori mamade2pici mamade2pici Buna ziua. Doresc sa divortez si sa obtin in incredintare ambii copii. Sotul meu exercita asupra mea un abuz psihic si verbal si dincolo ed faptul ca sunt ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor- autoritate parinteasca exclusiva prin acord baubau1608 baubau1608 Buna ziua. Am si eu cateva nelamuriri si as dori cateva explicatii de la oameni de specialitate. Eu si sotul meu ne vom desparti. Suntem parinti, motiv ... (vezi toată discuția)
Te poti razgandi la un divort amiabil? BadilaR BadilaR Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine. Sotul meu s-a decis sa divorteze dar din pacate motivele lui nu sunt atat de \"convingatoare\" nici pentru ... (vezi toată discuția)