ANDCAT a scris:
-in luna Mai 2010 C.N.P.A.S. –Olt prin Cabinetul de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca in urma analizarii dosarului depus cat si a fiului meu a emis Decizia asupra capacitatii de munca in care se mentiona faptul ca anul ivirii handicapului a fost 1980 , decizie cu care am intocmit un nou dosar pentru Casa Judeteana de Pensii –Olt si de unde am primit ulterior depunerii aceestuia pensia de urmas
Presupun ca aceasta decizie atesta faptul ca invaliditatea fiului dvs. s-a ivit inainte de a implini 16 ani (n-ati scris data nasterii lui) si ea este emisa in baza art. 66, lit. c) din Legea nr. 19/2000.
In prezent sunt verificate toate dosarele aflate in evidenta comisiilor teritoriale de expertiza, potrivit art. 6 din Legea nr. 119/2010. Nu aveti motiv sa va adresati instantei, mai ales daca a fost vorba si de un control. Daca nu va duceti, cel mai probabil plata pensiei va inceta, nu se va suspenda.
Repet, potrivit art. 6 din Legea nr. 119/2010, in prezent sunt verificate toate dosarele aflate in evidenta comisiilor teritoriale de expertiza medicala.