Art. 89. - (1) În situaţia în care se constată erori în stabilirea şi în plata drepturilor de pensie, se vor opera revizuirile şi modificările legale, atrăgând, după caz, răspunderea celor vinovaţi.
Art. 7. — (1) Medicul expert al asigurarilor sociale de la cabinetul de expertiza medicala a capacitatii de munca, dupa examinarea bolnavului si analizarea dosarului medical, redacteaza concluziile expertizei, pe care le inscrie in raportul de expertiza medicala.
(2) Dupa stabilirea concluziilor expertizei, medicul expert al asigurarilor sociale se pronunta asupra invaliditatii printr-o decizie medicala asupra capacitatii de munca, care se intocmeste in 3 sau, dupa caz, 4 ori 5 exemplare.
(3) Un exemplar al deciziei medicale asupra capacitatii de munca ramane la dosarul medical, care se pastreaza in evidenta cabinetului de expertiza medicala a capacitatii de munca. Celelalte exemplare se inmaneaza persoanei expertizate, sub semnatura, cu obligatia ca aceasta sa le depuna, dupa caz, la casa teritoriala de pensii, la angajator (daca este asigurat), la inspectoratul teritorial de munca (in cazul accidentului de munca) sau la directia de sanatate publica (in cazul bolii profesionale). Un exemplar ramane in posesia persoanei expertizate.
Buna ziua!
Nu exista un model standard de contestare asupra deciziilor Casei de Pensii.
Va trebui sa formulati contestatia in care trebuie sa mentionati toata situatia de fapt si desigur nelegalitatea dispozitiilor deciziei.
Un model de contestare ce poate fi adaptat la situatia dvs. poate fi cel de contestatre a unui proces verbal aflat pe site-ul [ link extern ] ...
Dupa completarea contestatiei, va trebui sa o depuneti in termen la instanta competenta .
Bafta !
Odata cu depunerea contestatiei pot depune si actele la care fac referire in sustinerea ei sau aceestea trebuiesc depuse dupa stabilirea termenului de judecata? . La depunerea contestatiei trebuie platita taxa de timbru judiciar?
Multumesc!!!
~ final discuție ~