avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... stabilire recalculare pensii militare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

stabilire recalculare pensii militare

Buna ziua.

Sunt pensionar militar. M-am pensionat in baza Decretului nr. 214/ 1977, care nu prevedea pensionarea anticipata si anticipata partial, iar pensia de serviciu mi-a fost acordata in baza Certificatului - decizie din 2000 (la varsta de 50 de ani) a Comisiei de Expertiza Medico - legala de incadrare in gradul II de invaliditate (decizia medico - legala a fost depusa in dosarul meu de pensionare).

Acum, cand se pune problema carierei militare complete, aspect nerglementat de Legea 119/2010, iar o conditie este pensionarea la varsta de 55 de ani, mi se ia in calcul decizia medico legala pentru a indeplini conditia de mai sus, atat ca varsta cat si ca stagiu de cotizare (Legea nr. 19/ 2000) ? Aceasta, in conditiile din Legea 119/2010 art. 1, art. 2 (3), art. 5 (1), art. 7 (1) si art. 10 (1). Rog a se mai vedea si instructiunile S.R.I. de aplicare a H.G. nr. 735, pct. 4.2. (din instructiuni).

Cu multumiri anticipate, Marian B.
Ultima modificare: Joi, 20 Ianuarie 2011
bramatur, utilizator

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiilor militare spinean spinean Buna ziua! Va multumesc,domnisoara Gabriela Pintea pentru raspunsurile promte si la obiect. As vrea sa va mai intreb daca prevederile Ordonantei de Guvern735 ... (vezi toată discuția)
Legea privind sistemul unitar de pensii publice: plata pensiei se suspenda... forgi forgi va solicit un punct de vedere in legatura cu legea pensiilor unitare,proaspat promulgata.ma intereseaza in mod special art.114-(1),lit b al legii, cum se ... (vezi toată discuția)
Legea pensiilor 19/2000 constantin stan constantin stan In tabelul 4 privind reducerea varstei standard de pensionare pentru grupa I-a de munca nu este prevazut reducerea aferenta pentru anii fara sot( ex. 15, 17,19 ... (vezi toată discuția)