avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... contract de cesiune drepturi de autor - editor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

contract de cesiune drepturi de autor - editor

Sunt compozitoare si vreau sa ma inscriu la un concurs de compozitori. Compania organizatoare ma obliga in momentul inscrierii la concurs, pe langa plata unei taxe de inscriere sa semnez un contract de cesiune de drepturi de autor - editor, in exclusivitate. Nu stiu exact daca este corect tinand cont de faptul ca, fiind un concurs nu am nici o garantie ca melodia mea va ajunge macar in semifinala si sa fie ascultata de o multime de oameni. Daca nu se intampla asta, nu stiu exact in ce fel afecteaza acest contract opera mea si pe mine ca autor: daca ramane valabil contractul si ce drepturi si obligatii am eu si respectiv editorul. Am citit de mai multe ori contractul si nu inteleg prea multe. Daca cineva ma poate ajuta cu un raspuns cat se poate de clar. Pot chiar sa trimit in privat o copie a contractului. Nu as vrea sa mentionez aici numele concursului respectiv. Va multumesc. Eryka
Cel mai recent răspuns: edipav , utilizator 10:59, 10 Octombrie 2010
Buna ziua,

puteti sa-mi trimiteti clauzele pe adresa de privat?
cred ca ei doresc cesiunea tuturor drepturilor patrimoniale (dreptul de a reproduce opera, dreptul de a o radiodifuza, dreptul de a o inchiria, dreptul la comunicarea publica, etc,).
Trimiteti totusi continutul pe privat fara sa mentionati numele concursului si numele si adresa cesionarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este si cum se realizeazã cesiunea drepturilor de autor Laura Ciobeica Laura Ciobeica Prin autor se intelege persoana fizica sau persoanele care au creat opera. Se prezuma a fi autor, pana la proba contrara, persoana sub numele careia opera a ... (vezi toată discuția)
Cesiune drepturi autor sau contract prestari servicii? buna ziua, ... missBhaven23 missBhaven23 Cesiune drepturi autor sau contract prestari servicii? Buna ziua, doresc sa public o carte de poezie care sa contina si cateva ilustratii realizate de catre ... (vezi toată discuția)
Obiectul contractului de cesiune de drepturi intelectuale btg btg Buna ziua, În cazul in care avem urmatorul obiect in contractul de cesiune de drepturi intelectuale, respectivele studii fac parte din categoria drepturilor ... (vezi toată discuția)