avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Cesiune drepturi autor sau contract prestari servicii? ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Cesiune drepturi autor sau contract prestari servicii? Buna ziua, ...

Cesiune drepturi autor sau contract prestari servicii?

Buna ziua, doresc sa public o carte de poezie care sa contina si cateva ilustratii realizate de catre un ilustrator. Ati sugera ca intre mine(autorul) si ilustratorul sa se incheie un contract de cesiune drepturi de autor pentru ca eu sa pot folosi materialele sale pe perioada nedeterminata sau un contract de prestare servicii?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 20:51, 7 Septembrie 2021
In opinia mea, cesiune drepturi autor.
Acest contract de cesiune ar trebui intocmit de un notar/avocat, trebuie neaparat legalizat sau doar prezentat si semnat de cele 2 parti?
Existența și conținutul contractului de cesiune a drepturilor patrimoniale se pot dovedi numai prin forma scrisă a acestuia.
Nu e necesara forma autentica( notar) ci forma scrisa.recomandabil este sa vi-l redacteze un avocat sa fie o.k din punct de vedere juridic.
Buna ziua,

Perfectati un contract de cesiune a drepturilor de autor.

Cedent: cel care își cedează drepturile;

Cesionar: cel care primește dreptul de a modifica, publica, edita opera cedentului.

Printre operele care pot fi cesionate se numără compozițiile muzicale cu sau fără text, opere cinematografice, opere de arhitectură, opere dramatice, desene și lucrări plastice.

Dacă tu ești creatorul unei opere de acest tip, trebuie să știi că poți să cedezi drepturile tale fie parțial, fie total pe o perioadă determinată de timp, către o altă parte. Ambele părți ale contractului trebuie să stabilească suma de bani pentru care cedentul oferă drepturile de autor cesionarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Meserii - drepturi de autor Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua. As dori sa aflu pentru care meserii (functii) pot incheia contracte de drept de autor, ci nu contracte de munca. Tehnoredactorul, culegatorul de ... (vezi toată discuția)
Obiectul contractului de cesiune de drepturi intelectuale btg btg Buna ziua, În cazul in care avem urmatorul obiect in contractul de cesiune de drepturi intelectuale, respectivele studii fac parte din categoria drepturilor ... (vezi toată discuția)
Corectura text literar - contract drepturi de autor arosca arosca Buna ziua, Va rog sa imi comunicati daca partea de corectura pentru texte literare si pentru documentele traduse intra sub incidenta drepturilor de autor. Imi ... (vezi toată discuția)