avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si partaj!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si partaj!

buna ziua!
am un frate care este casatorit de 9 ani, iar acum 1 luna a depus actele pentru divort, iar sotia lui doreste partajul casei si al bunurilor desi ea in cei 9 ani nu a avut un loc de munca stabil sau pe o perioada mai mare de 2 luni,si desi garsoniera in care au locuit pe perioada casatoriei este cumparata de parintii mei acum 10 ani, cand inca nici nu se cunosteau!ea a avut dese placari prin afara unde spunea ca lucreaza ca menajera....desi nu are vreun act la mana!
1.are ea vreun drept pentru ca au trecut 9 ani?sau mai corect spus exista vreo perioada de timp dupa care bunurile de dinaintea casatoriei se impart?
2.daca cere partaj ..se poate lua in calcul ca ea a avut nici un venit?sau ma rog un venit foarte mic!

Cel mai recent răspuns: Alexandru Bogdan , Avocat 19:19, 14 Octombrie 2010
ea nu are niciun drept asupra casei.
multumesc mult pentru raspunsuri!
acum as mai avea o intrebare...ea este plecata din tara ...si era si in momentul intentarii divortului....
el scriind in actiunea de divort -parasire de domiciliu,
acum ea se intoarce in tara si doreste sa se intoarca tot la el, si il ameninta ca are dreptul asta...eu nu prea ma pricep la legi...
exista vreo lege care sa-i permita ei sa locuiasca pana la finalizarea divortului impreuna cu el?
multumesc, anticipat!
da, are dreptul sa locuiasca in casa, mai ales ca acolo are domiciliul. unele drepturi insa, trebuie castigate. astfel, daca sotul n-o primeste, va trebui sa faca cerere la instanta de reintegrare in domiciliu, cerere care se va admite sau nu.
Buna seara! Asa cum v-au spus deja colegii mei sotia nu are nici un drept asupra imobilului. De asemenea bunurile comune din casatorie vor fi impartite in asa fel incat cel care a avut o contributie mai mare va primi o cota mai mare din valoarea bunurilor. Deci se va tine cont de faptul ca fratele dvs. a avut un venit mai mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj Cattani Cattani Am un apartament cumparat inainte de casatorie.Daca divortez sotia are vreun drept la apartament pentru ca am fost casatoriti mai mult de 10 ani? (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor elizachichi elizachichi Eu si sotul meu suntem casatoriti de 11 ani si avem o fetita de 5 ani. Din nenumarate motive( certuri f.f. dese,indiferenta fata de obligatiile unei ... (vezi toată discuția)
Bunuri dobandite inaninte de casatorie tasha8708 tasha8708 Buna seara, Vin cu o speta a unei prietene care a avut ghinionul sa dea peste un...barbat....care s-a dovedit a fi un alcoolic. Problema este urmatoarea: ... (vezi toată discuția)