avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Restituire impozit...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Restituire impozit...

Buna ziua! am si eu o nelamurire: sotul meu si-a deschis un pfa in domeniul soft-ware din august si la inregistrarea lui a trebuit sa estimam un venit pentru 2010 pentru care sa platim impozitul de 16%...eu sunt insarcinata si am decis ca sa ramana el in concediu de crestere copil deoarece eu sunt studenta si sa stea el cu bebe cat sunt eu la cursuri! el lucreaza in cadrul armatei si inca nu suntem 100% siguri ca o sa se ia in considerare si veniturile realizate din pfa ca el trebuie sa depuna dosarul la servici si cei de pe acolo nu s-au mai confruntat cu astfel de cazuri! in cazul in care nu o sa se ia in considerare aceste venituri la suspendarea activitatii pfa-ului si chiar pe declaratia aia cu veniturile pe 2010 am putea declara venit 0 cu mentiunea ca nu s-au taiat chitante, facturi...si s-ar putea sa ni se restituie impozitul de 16% platit pentru venitul estimat? o sa trebuiasca sa facem ceva cerere?multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters171864 , utilizator 17:55, 10 Octombrie 2010
in primul rand din cate stiu eu sotul nu avea voie sa deschida PFA daca este in cadrul armatei asa ca nu cred ca o sa se cumuleze veniturile.
mai intai sa citeasca statultul sa vada daca avea voie sa infiinteze acel PFA.
Pai au fost discutii de genul doar ca am sunat pe la mapn si ni s-a confirmat ca pfa-ul in cadrul soft-ware ar fi ok...doar cele in cadrul comertului sau cele care ar avea vreo legatura cu functia detinuta in cadrul armatei ar fi interzise...de asta multi di cadru nu indraznesc sa-si deschida...si de aici si problema ca nu sau mai confruntat cu astfel de cazuri desi sunt multi care au intrat in concediu crestere copil dar doar cu venitul realizat din salariu!
La stabilirea indemnizatiei pentru cresterea copilului se ia in considerare pe langa veniturile din salarii cat si cele realizate ca PFA. Pe perioada de 2 ani de crestere a copilului activitatea PFA trebuie sa se suspende.
Practic daca nu ar lucra in cadrul arnatei s-ar lua...dar in cazul nostru nu e foarte sigur ca o sa se ia in considerare ca el o sa primeasca banii de indemnizatie din cadrul mapn-ului nu ca celelalte cazuri cand dosarul se depune pe la primarii sau case de pensii din ce am auzit si de asta intreb ca in cazul in care nu intra si veniturile din pfa s poate recupera impozitul platiti pe venitul estimat daca declaram venit 0 pana in momentul suspendarii activitatii+pe declaratia de anul viitor cu venitul realizat pe 2010?multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venit din activitati independente-concediu crestere copil Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua. O persoana care realizeaza venituri din activitati independente, mai exact un pfa [b]pe norma de venit[/b], poate beneficia de indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil 2 ani pfa adina_beb adina_beb Buna ziua Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Sunt angajata la o companie cu ctr PFA din luna iulie 2009. Pana in iulie am fost angajata cu ctr ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu crestere copil venituri din salariu si pfa emma13_tudorache emma13_tudorache Salut, Tocmai am aflat ca sunt insarcinata si o sa nasc in jur de 06 octombrie 2017. Eu momentan sunt angajata cu un salariu net de 4000RON, respectiv ... (vezi toată discuția)