avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care proces se judecã primul?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care proces se judecã primul?

O persoană depune un dosar de revizuire-recurs şi se dă ca termen 30 iunie 2011. Ulterior, intimatul deschide un proces de evacuare a revizuentului şi se dă ca termen data de 30 mai 2011. Care proces se va judeca primul având în vedere că revizuirea-recurs se va judeca la ICCJ? Vă mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 18:24, 10 Octombrie 2010
Bineinteles ca termenele raman cele stabilite. In principiu, actiunea in revizuire nu suspenda executarea hotararii a carei revizuire se cere, dar instanta poate suspenda aceasta executare, sub conditia darii unei cautiuni. (art.325 C.pr.civ.)
Oricum la termenul din 30 mai pentru actiunea in evacuare se va discuta pe intampinare, exceptii etc. iar la termenul din 30 iunie se poate cere suspendarea executarii hotararii a carei revizuire se cere. Totul tine insa si de modul de conceptie si realizare a strategiilor de actiune si aparare a partilor implicate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cerere de revizuire pe rol, mai pot fi obligat sa achit amenda? radusorina radusorina Buna ziua!Am obtinut un termen de judecata(revizuire)in Tribunal,la o sentinta definitiva civila amenzi rutiere,in aceste conditii mai pot fi obligat(executat ... (vezi toată discuția)
Mai exista cale de atac dupa o decizie a inaltei curti de casatie si justitie? Robert Marian Robert Marian Stimati colegi, Ma judec cu Ministerul Apararii privind cheltuielile privind scolarizarea mea. Am fost la Inalta Curte de Casatie si Justitie si mi-am ... (vezi toată discuția)
Revizuire ipop ipop Buna, Hotararea IREVOCABILA poate fi revizuita? Care este limita de timp in care aceasta poate opera? (vezi toată discuția)