avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie la exacutare silita evacuare pe ordonanta
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie la exacutare silita evacuare pe ordonanta

Am si eu o mare problema mare si cam urgenta:

Am fost actionata prin ordonanta presedintiala de o SC (fost chirias in ap meu) sa evacuez apartamentul , pe considerentul ca detine si in continuare titlu valabil.

Instanta s-a pronuntat in data de 30 noiembrie astfel
“Admite cererea formulată de SC ……. in contradictoriu cu pârâta BR. Dispune evacuarea pârâtei BR din imobilul situat la adresa din Bucureşti, str. ……., sector 2, executarea urmând a se face fără somatie si fără trecerea unui termen. Respinge exceptia lipsei calităţii procesuale active invocate de pârâtă ca neintemeiată. Respinge exceptia lipsei calităţii procesuale pasive invocate de pârâtă ca neintemeiată. Cu recurs in 5 zile de la pronunţare. Pronunţată in sedinţă publică, azi, 30.09.2010.”

Avocata mea a depus recurs pe data de 1oct , dar dupa aceea data s-a internat in spital si nu am maiputut sa o contactez. Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu privire la urmatoarele:
1. La recurs nu a facut motivare (normal , nu avea atunci motivarea instantei) , cand trebuie introduse motivele de recurs , si daca se timbreaza
2. nu am nici un fel de termen , ci doar stampila judecatoriei sect 2 cu data inregistrarii ; ce sa inteleg din asta? Recursul se judeca de aceeasi instanta , nu de una superioara?
3. daca executarea se face fara somatie , eu de unde aflu cand incepe (ca sa pot introduce contestatia la executare)? Mai exact cand si unde sa introduc eu aceasta contestatie?

Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: mata2 , utilizator 22:07, 10 Octombrie 2010
Doamna ,recursul trebuia motivat in termenul de 5 zile.Recursul se judeca in complet de 3 judecatori ,care vor analiza legalitatea hotarariila Tribunal.Contestatia la executare o formulati la Judecatorie imediat ce primiti somatie de la executorul judecatoresc in 15 zile.Contestatia nu suspenda executarea,pentru suspendarea executarii formulati odonanta presedentiala de suspendare ,platiti cautiune.
Si daca d-na avocat nu l-a motivat....unde sa ma duc sa vad ce a facut , fiindca la telefon nu raspunde.... , la judecatoria de sector unde s-a judecat ordonanta , sau la tribunalul Bucuresti?

Trebuie sa aflu sa vad ce se intampla....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timbraj petit actiune in recurs!!! CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna ziua. Va rog sa ma indrumati ce sa fac in legatura cu urmatoarea solutie pronuntata de instanta...sa fac recurs sau sa introduc o alta actiune? ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de o parere. are rost sa fac apel? ignat_adi ignat_adi Am primit urmatoarea solutie: \"Respinge excepţia netimbrării, excepţia tardivităţii introducerii contestaţiei, excepţia lipsei calităţii procesuale ... (vezi toată discuția)
Decizii judecatoresti-autoritate tutelara(eu- parat) Oananatalia06 Oananatalia06 Buna seara,va rog daca poate sa mi explice cineva ce inseamna aceasta hotarare: Tip solutie: Respinge cererea Solutia pe scurt: Admite excepţia lipsei ... (vezi toată discuția)