avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... E normal sa platesc doua penalizari la o factura de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

E normal sa platesc doua penalizari la o factura de gaz?

Am avut o factura de la gaze in valoare de 44,30 lei si nu am avut bani sa o platesc in 15 zile am platit-o dupa 20 si ceva de zile de la data emiterii.acum am primit factura urmatoare in valoare de 79.01 lei din care reiese ca trebuie sa platesc o penalizare de 26,11 lei penalizare pentru intarziere conformOUG NR.39/2010 care nu inteleg cum e calculata de este asa de mare. si am si o penalizare mai mica de 1,97 lei se numeste majorari de intarziere/dobanzi/penalitati. va multumesc
Cel mai recent răspuns: ancabrasov , utilizator 08:24, 11 Octombrie 2010
Buna ziua !
Adresati- va conducerii regionale a distribuitorului de gaze in acest sens, iar daca este cazul ,in urma raspunsului primit( in ipoteza ca este nefavorabil), puteti sesiza ANPC, comisariatul judetean sau al municipiului Bucuresti( dupa caz).
Cu stima !
OG nr 39/2010 pentru modificarea si completarea OG nr 92/2003 privind Codul de procedura fiscala
Art 119 (1) Pentru neachitarea la termenul de scadenta de catre debitor a obligatiilor de plata,se datoreaza dupa acest termen dobanda si penalitati de intarziere

Exista prevedere legala care ...trebuie respectata
penalizarea de 26,11 reprezinta peste 50 la suta din valoarea facturii pe care nu am platito la timp care era de 44,30 . inseamna ca la iarna daca intarzii cu o factura de 400 de lei trebuie sa platesc penalizare 200 si ceva de lei penalizare e ceva foarte aberant. am sa ma duc astzi sa platesc factura de de 79 de lei si am sa discut cu cei de la gaz. va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Metoda de calcul cipry_blue cipry_blue Imi poate explica cineva cum se calculeaza sau unde gasesc metoda de calcul pentru impozitul pe profit, inclusiv cum se aplica penalitati. Ma refer la o firma ... (vezi toată discuția)
Penalizari asociatie ContSters122354 ContSters122354 unde sunt distribuite penalizarile ?catre asociatia de proprietari sau catre furnizori ? de cine sunt calculate acestea? (vezi toată discuția)
Apartament nou, probleme cu firma de gaze! dEz dEz Buna ziua! In primul rand vreau sa incep prin a-mi cere scuze daca am postat unde nu trebuie.Am si eu o problema: in ianuarie, anul in curs, am fost la ... (vezi toată discuția)