avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Depunerea motivelor de recurs in fata instantei
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Depunerea motivelor de recurs in fata instantei

La o contestatie impotriva unui proces verbal pentru depasirea limitei de viteza,la primul termen am solicitat si mi s-a acordat un nou termen in vederea angajarii unui aparator,iar la termenul urmator nu m-am prezentat din motive medicale,insa instanta de fond mi-a respins contestatia.
Am facut recurs insa nu am depus motivele.
Intrebarea mea este daca pot sustine motivele la termenul de judecata in fata instantei,solicitand casarea sentintei si trimiterea la rejudecare,pe motivul ca nu am putut sa ma prezint ,in baza adeverintei medicale si a lipsirei dreptului la aparare.
Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 10:13, 11 Octombrie 2010
Conf. disp. art.303 C.proc.civ.corob. cu disp. art.302 ind.1 C.proc.civ., instanta va invoca din oficiu nulitatea recursului ca urmare a nemotivarii acestuia in termen.
Conf. disp. art.306 C.proc.civ., alin.2, fac exceptie motivele de ordine publica:"(2)Motivele de ordine publica pot fi invocate din oficiu de instanta de recurs, care insa este obligata sa le puna in dezbaterea partilor."
Ultima modificare: Luni, 11 Octombrie 2010
Iuliana Cermak, Avocat
Am inteles ca ordonanta 2/2001 permite depunerea motivelor de recurs la contestatie in fata instantei.
Va rog sa-mi raspundeti,
Multumesc!
Da, asa este, disp. art.34 din og. nr.2/2001 va permit acest lucru, fiind vorba despre o plangere contraventionala.
Motivele de recurs pot fi expuse si oral in fata instantei , nu este obligatoriu sa fie motivat , potrivit OG 2/2001 art 34 al 2 " Hotararea judecatoreasca prin care s-a solutionat plangerea poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, la sectia contencios administrativ a tribunalului. Motivarea recursului nu este obligatorie. Motivele de recurs pot fi sustinute si oral in fata instantei. Recursul suspenda executarea hotararii " .

Ultima modificare: Luni, 11 Octombrie 2010
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptie in recurs Mihai Pop Mihai Pop Buna seara La ce se refera excepţia nulităţii declarării recursului ca urmare a nemotivării căii de atac? Nu inteleg, daca ma poate ajuta cineva Va ... (vezi toată discuția)
Recurs nemotivat in termen ContSters42601 ContSters42601 Buna ziua, Va rog daca e posibil sa ma ajutati cu un sfat.Impotriva unei sentinte care imi era in parte favorabila pronuntata de instanta de contencios adm . ... (vezi toată discuția)
O cerere de recurs nemotivata in materie contraventionala este nula de drept? tudorioan tudorioan Un itm declara recurs impotriva unei hotarari pronuntate de instanta fondului. Insa aceasta cale extraordinara de atac nu este motivata, recurentul depunand ... (vezi toată discuția)