La o contestatie impotriva unui proces verbal pentru depasirea limitei de viteza,la primul termen am solicitat si mi s-a acordat un nou termen in vederea angajarii unui aparator,iar la termenul urmator nu m-am prezentat din motive medicale,insa instanta de fond mi-a respins contestatia.
Am facut recurs insa nu am depus motivele.
Intrebarea mea este daca pot sustine motivele la termenul de judecata in fata instantei,solicitand casarea sentintei si trimiterea la rejudecare,pe motivul ca nu am putut sa ma prezint ,in baza adeverintei medicale si a lipsirei dreptului la aparare.
Va multumesc pentru ajutor.
Conf. disp. art.303 C.proc.civ.corob. cu disp. art.302 ind.1 C.proc.civ., instanta va invoca din oficiu nulitatea recursului ca urmare a nemotivarii acestuia in termen.
Conf. disp. art.306 C.proc.civ., alin.2, fac exceptie motivele de ordine publica:"(2)Motivele de ordine publica pot fi invocate din oficiu de instanta de recurs, care insa este obligata sa le puna in dezbaterea partilor."
Da, asa este, disp. art.34 din og. nr.2/2001 va permit acest lucru, fiind vorba despre o plangere contraventionala.
Motivele de recurs pot fi expuse si oral in fata instantei , nu este obligatoriu sa fie motivat , potrivit OG 2/2001 art 34 al 2 " Hotararea judecatoreasca prin care s-a solutionat plangerea poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, la sectia contencios administrativ a tribunalului. Motivarea recursului nu este obligatorie. Motivele de recurs pot fi sustinute si oral in fata instantei. Recursul suspenda executarea hotararii " .