avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... plata concediu medical
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

plata concediu medical

Va rog sa ma lamuriti cum trebuie procedat in urmatorul caz:
o colega a ocupat pe o perioada de 2 ani o functie publica. Inainte de expirarea termenului pt care a fost angajata cu 5 zile intervine un CM de 2 saptamani. Data expirarii raportului de serviciu pica in interiorul perioadei de CM.
Cu ce data trebuie incetat raportul de serviciu de drept? La data expirarii perioadei de CM sau la data anterioara adica de expirare a termenului pt. care a fost angajata?
Mentionez ca este insarcinata si trebuie sa aiba 12 luni stagiu de cotizare pt concediu de ingrijire a copilului. Somajul unde va merge ulterior pana la data nasterii trebuie neaparat sa o ia in evidenta imediat a doua zi dupa lichidare.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cristinabv , utilizator 12:19, 11 Octombrie 2010
Buna ziua. Concediul medical va suspenda perioada de preaviz, dapa care la intoarcere din medical, urmeaza sa mai lucreze cele 5 zile.
S-a mai raspuns la o intrebare de genul................
De ce e nevoie de preaviz? Ii inceteaza de drept raportul de serviciu urmare a expirarii perioadei pt care a fost angajata. Cred ca nu m-ati inteles f. bine. Ma interesa daca data lichidarii este ultima zi din durata raportului de serviciu asa cum este prevazuta de decizia de la angajare sau data ultimei zi de CM care este ulterioara?
Da imi cer scuze, nu era vorba de nici un previz, deci va trebui sa i se primesca medicalul, iar dupa sfarsitul periaodei de medical, va mai lucra 5 zile, deci data incetarii se va prelungi cu durata medicalului.
Revin cu solicitarea unei noi lamuriri.
In OUG 158/2005 la art.32 alin.2 se prevede ca drepturile ce decurg din CM si sunt ulterioare termenului de incetare de drept a raportului de serviciu (expirare durata determinata) vor fi platite de catre Casa de asig. de Sanatate.
Asta nu inseamna ca trebuie sa-i emit decizie de incetare la data expirarii duratei determinate si sa o indrum catre CAS-ul judetean sa-i plateasca ei restul perioadei de CM?
Va rog lamuriti-ma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie suspendare contract munca yuby yuby Buna ziua , V arog frumos un raspuns la acesta problema a mea. In decembrie 2011 m-am intors la serviciu din concediu de maternitate insa postul meu a fost ... (vezi toată discuția)
Incetarea cm dupa cm pe perioada determinata grigoroscuta carmen grigoroscuta carmen am fost angajata pe data de 21.12.2008 (din somaj) in functia de administrator financiar laun grup scolar din dorohoi.decizia de angajare prevede ca sunt ... (vezi toată discuția)
Intrebare demisie DrThrax2010 DrThrax2010 daca eu am semnat un act aditional de prelungire de 3 luni .. si nu am nici un act la mine .. pot sa plec fara preaviz ?? (vezi toată discuția)