avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... se mai tine cont in noua lege de grupa?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

se mai tine cont in noua lege de grupa?

ce aduce nou legea unitara in forma ei adoptata de parlament fata de legea 19 pentru gr.2 de munca(spor de vechime, reducerea virstei de pensionare stagiul de cotizare multumesc.:hugall:
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 04:50, 13 Octombrie 2010
In cazul persoanelor care au lucrat in grupa II de munca, legea privind sistemul unitar de pensii publice nu aduce nimic nou fata de Legea nr. 19/2000. Si sporul de vechime si reducerea varstelor standard de pensionare sunt la fel ca in Legea nr. 19/2000 (la art. 42 si la art. 164 din Legea nr. 19/2000).

Stagiile de cotizare se modifica pentru doamne, dar legea este inca in discutia parlamentului (in sensul micsorarii varstei standard pentru doamne de la 65 de ani la 63 de ani). Va fi elaborata o alta anexa cu varstele standard de pensionare, stagiile minime si complete de cotizare in cazul doamnelor.

O zi buna. :)
Suntem prea idealisti daca intelegem ca legea unitara va oferi punctaj si pentru perioadele desfasurate in conditii deosebite?
1. Eu zic ca ar fi bine sa avem rabdare sa apara legea in M.O. si apoi sa discutam despre ea.
2. Deocamdata discutam despre un act normativ retrimis in Parlament si despre care nu stim cum si cand o sa iasa.
@sch

Sa stiti ca asta am inteles si eu din art. 100 si art. 169, alin. (6) din legea privind sistemul unitar de pensii publice. Dar sa asteptam 1 ianuarie 2012, cand vor intra in vigoare aceste prevederi.

Ultima modificare: Miercuri, 13 Octombrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noutati grupe de munca din perspectiva legii unitare a pensiilor sch sch Va rog sa aveti amabilitatea sa -mi spuneti ce aduce nou si ce schimba Legea unitara( in forma ei adoptata de Parlament ) fata de Legea 19 pentru grupa 2 de ... (vezi toată discuția)
Stagiul de contributie daisa daisa nu mai inteleg nimic ,pentru aceasi problema sunt variante total diferite.uni spun ca ma pot pensiona in iulie 2009 altii infebroarie2014.Cei cu varanta 2009 ... (vezi toată discuția)
Pensionare balintpetru balintpetru Buna ziua! Ma numesc Balint Petru si as dori si eu un raspuns cine ma poate ajuta.Am lucrat la mina 24 ani si 10 luni si in aprilie ... (vezi toată discuția)