am facut o cerere de ionterventie in nume propriu intro cauza legata de legea 221/2009 deschisa la tribunalul bacau. de un reclamant cu domiciliu in bacau . Eu avind domiciliu in IASI va rog sa-mi spuneti urmatoarele. daca sa respins cererea mea de interventie motivind faptul ca pot face o actiune separata pot deschide un nou proces la tribunalul iasi cu acelasi obiect si cauza in numele meu desi mi s-a respins cerea la Bacau in acelasi obiect si cauza? se poate ataca cu recvurs dupa primirea comunicarii ?
Puteti formula o cerere de recurs in termen de 15 zile de la comunicarea hotararii. Teoretic, da, puteti formula o noua actiune, intrucat dvs. ati avut calitatea de intervenient in primul proces, pe langa cel care a formulat actiunea principala, iar in cel de al doilea proces urmeaza sa stati ca reclamant. Prin urmare nu intervine autoritatea de lucru judecat, nefiind vorba despre o identitate de parti cu o aceeasi calitate, intre cele doua actiuni, astfel cum se prevede la art. 1201 c.civ.
da, ori deschideti o actiune separata ori promovati recurs impotriva incheierii prin care vi s-a respins cererea de interventie. eu va sugerez sa faceti actiune separata, proprie.