avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recurent - parat sau recurent intervenient?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recurent - parat sau recurent intervenient?

Buna ziua
Revin cu o rugaminte daca ma poate ajuta cineva.
La fond parata a renuntat la cererea reconventionala in favoarea unei cereri de interventie in interes propriu. Stiu ca avocatul acesteia a facut o prostie, dar aceasta si-a asumat-o.
Avand in vedere art. 316 raportat la art. 294 alin (1) Cod pr. Civ. “in recurs nu se poate schimba calitatea partilor, cauza sau obiectul cererii de chemare in judecata si nici nu se pot face alte cereri noi”, aceasta, in recurs este recurenta - parata sau recurenta intervenienta?
Deoarece aceasta, incearca sa-si modifice calitatea procesuala minimalizand pozitia procesuala asumata la fond, formuland recurs din punctul de vedere al unui reclamant intr-o cerere reconventionala (cerere la care a renuntat la fond in favoarea cererii de interventie in interes propriu).
Intrebarea este: pot solicita instantei de recurs sa aiba in vedere acest aspect?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ni_leta , utilizator 17:56, 17 Aprilie 2010
daca cererea de interventie a fost admisa, partea nu mai este "intervenienta", ci dobandeste calitate procesuala in functie de obiectul interventiei.
Multumesc pt. raspuns. cererea de interventie a formulat-o partea care este parata in proces.#-o. Initial a formulat cerere reconventionala la care a renuntat in favoarea cererii de interventie. Astfel, cum era de asteptat, i-a fost respinsa cererea de interventie la fond, a formulat apel, i-a fost respins apelul ca nefondat, iar acum suntem in recurs. Am solicitat instantei sa constate ca este un cadru procesual cam ciudat: eu sunt reclamanta, celalalt parat a achiesat deja la fond la cererea mea, iar cealalta parata a renuntat la cererea reconventionala in favoarea cererii de interventie in interea propriu, cerere ce nu o putea formula avand in vedere ca era deja parata in proces. Acum, am un parat care a achiesat la cererea mea si o intervenienta care nu are calitate (fiind inadmisibila cererea de interventie formulata de un parat). Concluzionand, eu ma judec cu mine? =D>
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de interventie ni_leta ni_leta Buna seara Am o nedumerire. - paratul , ( la fond) formuleaza cerere reconventionala, dupa care renunta la ea si o califica in cerere de interventie in ... (vezi toată discuția)
Cerere de interventie in interes propriu ContSters238389 ContSters238389 Buna ziua, m-ar interesa sa aflu daca in cazul in care o cerere de interventie in interes propriu intr-un proces civil a fost respinsa (exceptia lipsei ... (vezi toată discuția)
Cerere renuntare judecata mmm898 mmm898 Se poate trimite prin posta o cerere de renuntare la judecata? (vezi toată discuția)