avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Valabilitate act aditional
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Valabilitate act aditional

In cazul unui contract comercial intre 2 entitati juridice, care au convenit ca "Prezentul contract poate fi modificat numai prin acordul scris al partilor", un act aditional transmis in forma PDF (scanat si transmis pe email, acesta continand doar semnatura/stampila partii care l-a redactat si transmis prin email) celeilalte parti, fara ca aceasta din urma sa confirme primirea respectiv acceptul, poate fi considerat valabil?

Mai pe scurt: daca eu va trimit prin email (in forma scanata, PDF document) un act aditional la un contract, fara ca dvs. sa-mi confirmati in vreo anumita forma acceptul acestuia sau fara ca dvs. sa-mi transmiteti fie prin email sau posta copia semnata si de dvs., se presupune ca actul aditinal pe care l-ati primit este valabil? (poate produce efecte, sau este nul in totalitate?)

Multumesc,
Mihaela
Cel mai recent răspuns: mhldanciu , utilizator 16:25, 22 Octombrie 2010
actul atitional este valabil numai dupa ce partea a luat la cunostinta si l-a semnat. dupa indeplinirea acestei formalitati actul aditional este in vigoare.
Acordul scris implica semnatura reprezentantului legal al fiecarei parti, ori cum in cazul mentionat de dvs., lipseste o semnatura, conditiile de valabilitate nu sunt indeplinite, chiar daca ati luat la cunostinta de acordul celeilalte parti, prin e-mail, asupra unui text modificat unilateral de catre cealalta parte. Actul aditional nu poate intra in vigoare pana la indeplinirea conditiei de fond cu privire la acordul scris al partilor si in consecinta nu produce efecte juridice.
Ultima modificare: Luni, 11 Octombrie 2010
cristinan44, utilizator
Actul aditional a fost trimis de catre mine, nu am primit niciun fel de confirmare/accept de la cealalta parte (nici pe email, nici prin posta, nici intr-un alt fel). Cealalta parte are pe de alta parte un act semnat de catre mine, trimis prin email (ca PDF).

Poate cealalta parte sa faca uz de acel act (pentru ca in ceea ce o priveste isi poate pune semnatura oricand pe acea copie) cat timp nu mi-a trimis in niciun fel vreo confirmare, vreun accept, o copie semnata/ceva si deci nu poate face dovada faptului ca a acceptat si a comunicat acceptul celeilalte parti?
cealalta parte trebuie sa va aduca la cunostinta, pe aceiasi cale pe care a primit actul aditional, faptul ca l-a semnat sau nu. atita timp cit dv. nu aveti cunostinta de acceptul partenerului, actul aditional nu este opozabil.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Incheiere contract la distanta cosminamihaela cosminamihaela cum se poate incheia in mod valabil un contract,cand partile nu sunt in acelasi loc la momentul acordului de vointa?ar fi valabil un contract,in conditiile in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am observat ca problema cu care ma confrunt, anume, ... carvel carvel Buna ziua. Am observat ca problema cu care ma confrunt, anume, retragere din asociatie sportiva, a mai fost dezbatuta, dar as vrea sa expun problema mea ... (vezi toată discuția)
Un contract semnat online are valoare juridică? MrFB MrFB Buna ziua! Am cativa parteneri din alte orase/tari.Daca as trimite contractele semnate si stampilate de mine pentru a fi semnate si de ei si sa oprim cate ... (vezi toată discuția)