avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recuperare talon (lipsa rovinieta)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recuperare talon (lipsa rovinieta)

Buna ziua,

Am si eu o problema cu recuperarea talonului de la politie.

Mi-a fost retinut talonul, cu dovada cu drept de circulatie pe 15 zile.
Am platit amenda (250Ron la 1/2) si taxa de despagubire (28E).
Acum au trecut cele 15 zile, mai exact astazi este a -16-a, iar functionarii de al politie (Udristei) au spus ca nu au primit talonul.

Talonul a fost ridicat in comuna Plosca (TR).

Ce pot face, avand in vedere ca am nevoie de a face anumite deplasari in afara localitatii (delegatii in principiu).

Multumesc
Cel mai recent răspuns: scorpse , utilizator 17:43, 11 Octombrie 2010
Incercati sa va prezentati la politia rutiera cu o copie dupa procesul verbal,dupa dovada dupa chitanta prin care ati achizitionat rovigneta si cu o cerere pentru prelungirea dovezii , legea spune ca talonul se remite la momentul la care s-a facut dovada achizitionarii rovignetei O.G.15/2002.
De prezentat m-am prezentat cu toate actele corespunzatoare.
Nu iti terbuie o noua rovinieta, deoarece este absurd sa cumpar acum o rovinieta, dc nu as iesi din oras (in cazul meu intamplarea face ca terbuei sa ies, ar in cazul in care nu plecam nicaieri din oras nu are sens).
Au zis sa ma prezint joi, "poate ajunge" talonul la ei. Asta inseamna 20 de zile dupa constatarea contraventiei, avand in vedere ca eu am avut disponibilitatea si mi-am achitat toate sarcinile.

O.G.15/2002. Art 8
(6) O data cu aplicarea amenzii contraventionale, conducatorilor vehiculelor inmatriculate in Romania, care circula fara a avea rovinieta valabila, li se retine certificatul de inmatriculare a vehiculului pana la prezentarea dovezii de achitare a tarifului de utilizare.

In cazul persoanelor fizice acest lucru este taxa de despagubire. Cel putin asa mi-au spus politistii de la ghiseu.

Mi s-a spus ca nu imi pot da prelungire de dovada.
Ultima modificare: Luni, 11 Octombrie 2010
scorpse, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Talon retinut - lipsa rovigneta socianu socianu Am fost amendat astazi pentru lipsa rovignetei care imi expirase acum 6 zile. Era anuala si am uitat pur si simplu sa o reinnoiesc. Bieinteles mi s-a retinut ... (vezi toată discuția)
Amenda rovigneta falsa TINA  PARASCHIV TINA PARASCHIV Bună ziua tuturor !!! Ieri circulam pe drumul Judetean Bacau şi am fost oprită în trafic de către agentul de poliţie rutieră şi rugată să prezint ... (vezi toată discuția)
Talon suspendat. contestare amenda + recuperare talon? weezy weezy Buna tuturor. In data de 17 05 2012 ora 21 am fost oprit de un echipaj de politie pe E 583 am primit amenda si mi s-a retinut talonul pentru anvelope uzate. ... (vezi toată discuția)