avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... consecintele platii creantei dupa deschiderea ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

consecintele platii creantei dupa deschiderea procedurii

Am urmatoarea situatie:Societatea creditoare X se inscrie la masa credala in falimentul lui Y.Odata cu inscrierea la masa credala sa facut si o plangere penala impotriva administratorului debitoarei Y.Administratorul debitoarei plateste prejudiciul care este de fapt creanta din dosarul de faliment.Acum administratorul judiciar imi cere sa-mi precizez cererea cu privire la suma,daca sa achitat ceva si de catre cine.Daca plata creantei sa facut ca urmare a plangerii penale,mai sunt incidente prevederile art 46 din lg 85/2006?
Cel mai recent răspuns: ileanasimona , utilizator 22:28, 11 Octombrie 2010
Banuiesc ca societatea in insolventa a emis un BO catre dvs. care a fost refuzat, si dvs. ati facut plangere impotriva administratorului firmei, care de teama v-a achitat c-val biletului.
In fine, indiferent care este sursa creantei dvs., daca administratorul social al debitoarei a achitat din buzunarul sau creanta dvs., nimeni nu poate anula plata respectiva.
Daca plata a fost facuta din banii societatii, va putea fi anulata de instanta.
Dvs. ar fi normal sa renuntati la declaratia de creanta, specificand ca v-a achitat persoana fizica datoria, anexand dovada in acest sens si solicitand restituirea taxei de timbru platite.
Asa este.Societatea debitoare a emis BO.administratorul a achitat din buzunarul sau creanta dupa deschiderea procedurii.Dar,societatea creditoare a emis o chitanta administratorului debitoarei in care a trecut numele societatii debitoare.Ce sa fac?sa anulez chitanta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debitor caruia i s-a ridicat total dreptul de adm. a emis bo in insolv. buburuza buburuza Buna ziua, Un debitor a emis BO in perioada 30.11.2010, 15.12.2010 si 31.01.2011- in data de 28.10.2010 s-a deschis procedura gen a insolv. unde i s-a ridicat ... (vezi toată discuția)
Inscriere in dosar de insolventa lenu_ro lenu_ro va rog daca puteti sa ma ajutati: Am un debitor, soc. com., care are o suma ff mare de achitat. am vb cu dinsii, i-am rugat sa achite debitul... degeaba. am ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma ,va rog . discover discover Buna ziua , am sa incerc sa fiu cat mai obiectiv. Am de recuperat o creanta( am BO de la debitoare) de la o firma care tocmai si-a deschis : ... (vezi toată discuția)