Am urmatoarea situatie:Societatea creditoare X se inscrie la masa credala in falimentul lui Y.Odata cu inscrierea la masa credala sa facut si o plangere penala impotriva administratorului debitoarei Y.Administratorul debitoarei plateste prejudiciul care este de fapt creanta din dosarul de faliment.Acum administratorul judiciar imi cere sa-mi precizez cererea cu privire la suma,daca sa achitat ceva si de catre cine.Daca plata creantei sa facut ca urmare a plangerii penale,mai sunt incidente prevederile art 46 din lg 85/2006?
Banuiesc ca societatea in insolventa a emis un BO catre dvs. care a fost refuzat, si dvs. ati facut plangere impotriva administratorului firmei, care de teama v-a achitat c-val biletului.
In fine, indiferent care este sursa creantei dvs., daca administratorul social al debitoarei a achitat din buzunarul sau creanta dvs., nimeni nu poate anula plata respectiva.
Daca plata a fost facuta din banii societatii, va putea fi anulata de instanta.
Dvs. ar fi normal sa renuntati la declaratia de creanta, specificand ca v-a achitat persoana fizica datoria, anexand dovada in acest sens si solicitand restituirea taxei de timbru platite.
Asa este.Societatea debitoare a emis BO.administratorul a achitat din buzunarul sau creanta dupa deschiderea procedurii.Dar,societatea creditoare a emis o chitanta administratorului debitoarei in care a trecut numele societatii debitoare.Ce sa fac?sa anulez chitanta?