avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident auto vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident auto vatamare corporala

buna ziua am avut si eu un accident auto
am derapat si am lovit 2 oameni care se pregateau sa traverseze strada pe verde la semafor, acum am fost cautat de la politie si mi sa spus ca unul din ei a a avut fractura la picior si ca i sau pus tije metalice in fine ca i da peste 60 de zile de spitalizare,
eu ce trrebuie sa fac mai departe? de la politie mi sa spus sa iau legaturra cu victima si sa ma inteleg scu ea, eu am cautato imediat dupa accident si atunci mi-a spus ca nu are ce sa discute cu mine, ca nu sta de vorba, in cazul in care nu vrea sa stea de vorba nici acum cu mine eu ce trebuie sa fac? si care ar fi pedeapsa in urma unui eventual proces.
DEtalii de spre accident am franat sa nu intru in masina din fata mea si am tras de volan dreapta derapand si lovind 2 persoane care se aflau pe trotuar in dreptul unei treceri de pietoni
si inca o intrebare asigurarea mea RCA acopera si celtuielile de spitalizare sau eventuale despagubiri??
Cel mai recent răspuns: cristitalos , utilizator 18:53, 16 Iunie 2009
in primul rand ti-as recomanda sa te duci sa consulti un avocat....
in al doilea rand as vrea sa stiu ce ai facut dupa accident....politia....victimele....constatare medico-legala...ce s-a discutat, semnat pe procesele verbale atunci?
in al treilea rand, pregateste-ti toate actele de la masina, asigurare, tot si incearca sa iti pregatesti niste dovezi ale unor prieteni, vecini, colegi care sa spuna ca esti un sofer bun de foarte mult timp etc....

dar cel mai bine ...discuta cu un avocat in 4 ochi ...si cu victimele nu prea ai ce trata...mai bine intrun proces zic eu cel putin :D
Trebuie sa vorbiti cu victimile sa nu faca plangere penala. In cazul de fata puteti sa va faceti vinovat de vatamare corporala, chiar vatamare corporala grava in functie de gravitatea operatiilor suportate de victima.

Luati rapid legatura cu un avocat specializat in asemenea cazuri sa va reprezinte. In caz ca nu va impacati in cel mai fericit caz se poate ajunge la o condamnare cu suspendare si in cel mai rau caz la cativa ani de inchisoare.

Asigurarea RCA obligatorie nu acopera spitalizarea, doar anumite asigurari CASCO acopera si spitalizarea.
dupa accident am sunat la salvare, nu am miscat masina dupa loc, nu am consumat alcool, am acordat ajutor victimei intanzando pe canapeaua masinii pana la sosirea ambulantei am fost cu victimele la spital sa ma interesez de starea lor, schiar daca am avut de indurat toate injuraturile din lume,
seara am dat declaratie la politie iar a doua zi dimineata am fost la spital si mi sa spus ca nu au ramas internate, aici se naste primul semn de intrebare daca avea piciorul fracturat incat sa necesite tije metalice, medicii aia erau nebuni ii dateau drumul acasa?
seara cand am dat declaratie politistii aveau deja rezultatul de la spital al victimelor si nu se pomenea nimic de fractura
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2008
liviu8419, utilizator
Din ce spuneti dvs, daca se depune plangere impotriva dvs, in cel mai rau caz veti fi tras la raspundere pt vatamare corporala din culpa si nu simpla ori grava. Asta doar daca au primit cel putin 10 zile de ingrijiri medicale.:)
Daca sunt peste 60 de zile de spitalizare nu mai este nevoie de plangere.
N-are nici o valoare daca victima isi retrage plangerea, procesul penal continua.
Ar fi necesar sa va angajati un avocat.

Alte discuții în legătură

Accident rutier llumi llumi Buna ziua! In data de 01.09.2010...tatal meu a avut un grav accident rutier...l-a lovit un autoturism pe trecerea de pietoni...in urma accidentului tatal meu ... (vezi toată discuția)
Accident rutier vatamare corporala - daune morale Ionutz86 Ionutz86 Am avut si eu neplacerea unui accident rutier pe trecerea de pieton in care au fost implicate doua persoane fizice. Strada avea 3 sensuri eu fiind pe banda 2 ... (vezi toată discuția)
Am atins un pieton cand eram in marsarier surroundead surroundead Buna ziua! Problema in legatura cu care va cer sfatul este urmatoarea: Astazi am intors masina pentru a iesi dintre blocuri dintr-o parcare, si in timp ce ... (vezi toată discuția)