avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident auto vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident auto vatamare corporala

buna ziua am avut si eu un accident auto
am derapat si am lovit 2 oameni care se pregateau sa traverseze strada pe verde la semafor, acum am fost cautat de la politie si mi sa spus ca unul din ei a a avut fractura la picior si ca i sau pus tije metalice in fine ca i da peste 60 de zile de spitalizare,
eu ce trrebuie sa fac mai departe? de la politie mi sa spus sa iau legaturra cu victima si sa ma inteleg scu ea, eu am cautato imediat dupa accident si atunci mi-a spus ca nu are ce sa discute cu mine, ca nu sta de vorba, in cazul in care nu vrea sa stea de vorba nici acum cu mine eu ce trebuie sa fac? si care ar fi pedeapsa in urma unui eventual proces.
DEtalii de spre accident am franat sa nu intru in masina din fata mea si am tras de volan dreapta derapand si lovind 2 persoane care se aflau pe trotuar in dreptul unei treceri de pietoni
si inca o intrebare asigurarea mea RCA acopera si celtuielile de spitalizare sau eventuale despagubiri??
Cel mai recent răspuns: cristitalos , utilizator 18:53, 16 Iunie 2009
Am avut si eu neplacerea unui accident rutier pe trecerea de pieton in care au fost implicate doua persoane fizice. Strada avea 3 sensuri eu fiind pe banda 2 , circulam cu 50 km/h ...stiam ca urmeaza trecere am redus viteza....masina din stanga mea fiind o duba blocandu-mi vizibilitatea la inceperea trecerii de pietoni. La o distanta de 10 metri de trecere am observat pietoni ca incepeau sa treaca pe trecere si am franat brusc.Am avut nenorocul de a fi apa cu gheata pe sosea...si am lunecat pana pe trecere (oprindu-ma chiar pe trecere).Am sunat la politie imediat si apoi la salvare.Ambele persoane(Pensionare) au fost transportate la spital. Cea mai in varsta a avut luxatie la umar, nefiind internata si primind de la medicul legist 17 zile de ingrijiri medicale, iar cea de a 2 a persoana a avut o fractura de clavicula fiind internata 9 zile in spital, si primind 35 de zile de ingrijiri medicale . Dupa ce am fost zilnic la spital si am vorbit cu toti medici , achitand toate cheltuielile necesare persoana internata mi-a cerut daune morale dupa externare in prima faza 5000 de euro, iar apoi dupa ceva vreme s-a ajuns la 2000 de euro recunoscand ca a fost influentata de diverse persoane. Cea de a 2a persoana cea neinternata mi-ar cerut 2500 euro (probabil ca va ajunge la 1000 de euro), deoare asa se pare ca se vorbesc intre ele.
Problema mea este urmatoare: Eu nu am banii respectivi (le-am oferit 4000 ron si 2000 ron). Inca se mai gandesc. Daca ajung in instanta ce urmari pot sa am, la ce sume pot fi obligat. Precizez ca am salar 810 Ron net din care am rata bancara 500 ron,sunt la prima abatere, am permis de 3 ani (daca cumva va ajuta informatiile sa imi dati un raspuns ).
Va multumesc anticipat !
Buna,
am si eu o problema destul de urata...acum doua saptamani am avut un accident auto inca care celalalt conducator s-a ales cu masina praf si cateva zgarieturi.Afost o minune ca nu a fost mai grav, conduceam pe un drum national pa banda doi si dintr-o data am vazut in fata mea la 10 metrii o masina , am calcat frana dar a fost prea tarziu, din mine a ricosat intr-un tir care circula in sens opus, masina s-a rupt in doua iar el a fost aruncat afara nepatind nimic grav.A stat 5 zile in spital si i-au dat drumul...acum dupa o saptamana vrea sa se interneze din nou....Mi-e frica de cat o sa ceara deoarece de cate ori il sun ma termina psihic, din cate am auzit eu nu ar trebui sa ii dau mai mult de 1500 ron, tinand cont de ce are.M-ar interesa daca ma puteti ajuta sa imi spuneti...am auzit si eu de cele 60 de zile de spitalizare, intrebarea mea este:e vb de Spitalizare sau se tine cont si de Concediu Medical?Si eu am carnetul de 3 ani jumate si pana acum nu am luat nici macar o amenda dar...ceasul rau
Multumesc frumos
Cele 60 de zile nu se refera numai la perioada de internare in spital, ci ingrijiri medicale. Acest lucru se dovedeste printr-un certificat medicol-legal.
In legatura cu despagubirile: RCA-ul despagubeste atat daunele materiale, cat si daunele privind vatamarea corporala.
Buna ziua.
Acum 2 ani și jumătate am lovit o fata de 16 ani pe trecerea de pietoni.
Rezultatul expertizelor a fost:
- ea traversa alergand printr-un loc neregulamentar deoarece era rosu pentru pietoni, iar eu am depasit cu 30km/h limita legala pe acel segment de drum unde se circula cu 30km/h maxim. Aveam 60km/h in mom impactului.

Cercetarile s-au incheiat si banuiesc ca dosarul a fost trimis de la Udriste, mai departe prin vara 2008. Au trecut 2 ani jumatate de cand am facut accidentul si nu stiu ce sa fac, nu-mi vine nimic prin posta, nu mai incepe procesul!!!!

Am avut avocat dar nu a facut nimic, mai ok a fost politistul care s-a ocupat de dosar
Intrebari:
1. Este adevarat ca perioada aceasta in care nu am condus va inlocui cea de 1 an in care mi se va interzice dreptul de a conduce, astfel ca voi putea conduce imediat dupa terminarea procesului?
2. Ma astept la o pedeapsa intre 6-12 luni cu suspendare si platirea spitalizarii (93 zile, creier, plevis, si hemoragii interne, fata si-a revenit dar nu stiu daca complet). Procurorul de la politie mi-a spus ca nu se face inchisoare.
3. Ei cereau 800.000 Euro, se va ajunge la o suma rezonabila de catre judecator? si cum va trebui platita aceasta in caz ca eu am 8 milioane salariu pe cartea de munca?
4. Unde ma pot interesa de dosar? unde poate fi el acum, de 1 an de zile? Sa fie vreo manarie de-a lor? Este o familie de medici, din aceasta cauza a si supravietuit.

Va multumesc mult de tot si apreciez raspunsul dumneavoastra. Sunt constient ca trebuie sa imi gasesc un avocat specializat si sa trec peste aceasta problema.
Ultima modificare: Marți, 16 Iunie 2009
cristitalos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier llumi llumi Buna ziua! In data de 01.09.2010...tatal meu a avut un grav accident rutier...l-a lovit un autoturism pe trecerea de pietoni...in urma accidentului tatal meu ... (vezi toată discuția)
Accident rutier vatamare corporala - daune morale Ionutz86 Ionutz86 Am avut si eu neplacerea unui accident rutier pe trecerea de pieton in care au fost implicate doua persoane fizice. Strada avea 3 sensuri eu fiind pe banda 2 ... (vezi toată discuția)
Am atins un pieton cand eram in marsarier surroundead surroundead Buna ziua! Problema in legatura cu care va cer sfatul este urmatoarea: Astazi am intors masina pentru a iesi dintre blocuri dintr-o parcare, si in timp ce ... (vezi toată discuția)