Se poate sanctiona cu amenda nedeclararea la timp, si la sumele reprezentand venituri de la data la care trebuia sa va declarati sa se colecteze TVA si sa va calculeze majorari de intarziere in caz de control.
Amenda este de 500 lei,iar daca sunteti la prima abatere va poate sanctiona cu avertisment pentru nedepunere D 010.
Depinde in ce luna ati depasit,datorita faptului ca trebuia sa depuneti si decontul de tva.Pe 25.10.2010 se depune trimestrial (iulie,august,septembrie),scapati de amenda pentru decontul de tva.
La un eventual control,daca nu rectificati dvs.situatia, la valoarea facturilor emise vi se calculeaza tva colectat,dar vi se va da posibilitatea sa va si deduceti tva-ul din facturile de achizitie.
luna august am depasit plafonul 35.000 euro si am depus-o astazi (1310.2010)nu au spus nimic de amenda .se poate trm prin posta sau la ridicarea certificatului de tva ???
Daca nu v-au spus nimic treceti cu vederea,dar va avertizez ca in cazul unui control se va depista asta.Nu am inteles daca facurile pentru luna septembrie le-ati emis cu tva.