Firma noastra factureaza serviciile prestate o data la 3-4 luni. In luna septembrie trebuia sa devina platitor de tva, dar nu a observat la timp depasirea plafonului si astfel doar de la 1 decembrie este platitor de tva.
Intrebarea mea este daca pentru facturile emise in sep, oct si noi. trebuie sa mai emitem o factura cu tva-ul aferent valorii facturate.
Daca nu v-ati inregistrat din septembrie ca si platitor de tva si ati factut-o din decembrie la un control vi se va stabili din septembrie pana la momentul inregistrarii,tva colectat pe care din nefericire nu il puteti recupera de la clienti.Daca doriti sa colectati tva benevol tva sfatul meu este sa treceti pe rubrica regularizari taxa colectata si sa il platiti pentru a evita plata penalitatilor ulterioare.(pana la data unui eventual control) si in acest caz datorati majorari pana la momentul platii.Nu inteleg de ce nu v-ati declarat din septembrie platitor,plateati amenda pentru decontul de tva (500 lei) achitati tva-ul si era mai simplu.Oricum tot in aceeasi situatie sunteti si acum.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Tva
haiducu
ce se poate intampla daca am intarzia cu declaratia pentru a deveni platitor de tva?? am intarziat o luna> (vezi toată discuția)